ΓΔ: 2122.6 -2.27% Τζίρος: 315.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ορθόδοξος ιερέας εκκλησία
Φώτο: Shutterstock

Η Ιερά Σύνοδος τίμησε την 28η Οκτωβρίου με αναφορά στη Σκέπη της Παναγίας

Σε κατανυκτική εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου, ο Σάββας Ζέρβας μίλησε για τη Σκέπη της Παναγίας ως πηγή προστασίας του Ελληνισμού, με τον Επίσκοπο Σκιάθου Ιωάννη να μεταφέρει τις ευχές του Αρχιεπισκόπου.

Η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2025, στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκιάθου κ. Ιωάννης, ο Διευθυντής Δημοσιονομικού Ελέγχου κ. Διονύσιος Γιαννακόπουλος, κληρικοί και λαϊκοί υπάλληλοι των Συνοδικών Υπηρεσιών.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, κ. Σάββας Ζέρβας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Χαίρε σκέπη του κόσμου, πλατυτέρα νεφέλης”.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι η Σκέπη της Παναγίας έχει τις ρίζες της ήδη στην Παλαιά Διαθήκη, όταν ο λαός του Ισραήλ καθοδηγούνταν και προστατευόταν με υπερφυσικά σημεία, όπως η νεφέλη και ο στύλος πυρός.

Αυτά τα σημεία προτυπώνουν, σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόσωπο της Παρθένου Μαρίας, όπως αναφέρεται και στους “Χαιρετισμούς”. Η Σκέπη της Παναγίας, πλατύτερη από τη νεφέλη της Παλαιάς Διαθήκης, κάλυπτε ολόκληρη την οικουμένη και προστάτευσε επανειλημμένα τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις θαυμαστές παρεμβάσεις της Παναγίας κατά τις επιθέσεις που δεχόταν η Αυτοκρατορία, γεγονός που οδήγησε τους πιστούς να της αποδώσουν τον τίτλο Υπέρμαχος Στρατηγός. Ο ομιλητής σημείωσε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος παρέμεινε πάντα παρούσα, ακόμη και στον πόλεμο του 1940, προστατεύοντας τους Έλληνες στρατιώτες.

Την εκδήλωση ολοκλήρωσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκιάθου κ. Ιωάννης, μεταφέροντας τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον ομιλητή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίπολη: Αστυνομικός γυναίκα νεκρή από πυροβολισμό

Μια 45χρονη αστυνομικός βρέθηκε νεκρή από πυροβολισμό στο σπίτι της στην Τρίπολη. Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, ενώ διατάχθηκε ιατροδικαστική εξέταση. Συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Τα Δωδεκάνησα ενώθηκαν με την Ελλάδα στις 7 Μαρτίου 1948

Η 78η επέτειος της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα τιμάται σήμερα, με τα νησιά να διατηρούν διαχρονικά την ελληνική και χριστιανική ταυτότητά τους. Ο Νίκος Δένδιας το υπενθύμισε με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Έτοιμοι να στηρίξουμε πολίτες και οικονομία αν χρειαστεί

Ο Θ. Κοντογεώργης δήλωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, έτοιμη να παρέμβει για να στηρίξει πολίτες και οικονομία αν χρειαστεί, ενώ για τα Τέμπη τόνισε ότι η απονομή δικαιοσύνης θα είναι πλήρης και αμερόληπτη.
Ακρόπολη Λίνδου Ρόδου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στους εορτασμούς της Ενσωμάτωσης στη Ρόδο

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης βρίσκεται στη Ρόδο ως κεντρικός ομιλητής εκδήλωσης για τα 78 χρόνια από την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων. Αύριο θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
Πορεία Ημέρας Γυναίκας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ για την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, Κυριακή 8 Μαρτίου, στη 1 μ.μ. και πορεία προς το Σύνταγμα, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλες τις γυναίκες.
Στέφανος Φάμελλος ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Επίσκεψη στη Λάρισα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τη Λάρισα θα επισκεφθεί την Κυριακή, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος. Στις 10:30 θα απευθύνει χαιρετισμό και θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του Μαρίνου Αντύπα.