ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών σε Θεσσαλονίκη και Έβρο

Στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης–Βέροιας συνελήφθη 59χρονος οδηγός φορτηγού που μετέφερε έντεκα μετανάστες χωρίς έγγραφα, κρυμμένους σε καρότσα πίσω από εμπορεύματα.

Δύο υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές σε Θεσσαλονίκη και Έβρο, προχωρώντας στη σύλληψη συνολικά τριών ατόμων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, εντόπισαν φορτηγό με επικαθήμενο στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης–Βέροιας, το οποίο οδηγούσε 59χρονος.

Κατά τον έλεγχο, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν στο επικαθήμενο έντεκα αλλοδαποί χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, κρυμμένοι πίσω από παλέτες με εμπορεύματα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει αεροπορικώς σε γειτονική χώρα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο όχημα με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, συνελήφθη η 48χρονη ιδιοκτήτρια του οχήματος. Το φορτηγό και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Στη δεύτερη υπόθεση, σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ο οποίος μετέφερε παράνομα τέσσερις μετανάστες.

Ο οδηγός εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών. Στο σήμα στάσης δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, προτού ακινητοποιήσει το όχημα και προσπαθήσει να διαφύγει πεζός, χωρίς επιτυχία.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, καθώς σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τους για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για δύο υποθέσεις διακίνησης μεταναστών

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διακίνηση μεταναστών από τον Έβρο. Βρέθηκαν οκτώ μετανάστες από Ιράκ, Πακιστάν και Ερυθραία, συχνά σε χώρους αποσκευών, ενώ οι διακινούμενοι πλήρωσαν 5.000 ευρώ έκαστος.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών σε Καβάλα και Έβρο

Στη σύλληψη δύο διακινητών που μετέφεραν παράνομα συνολικά 13 μετανάστες στην Καβάλα και τον Έβρο προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές. Οι διακινητές εντοπίστηκαν σε ξεχωριστά περιστατικά, οδηγώντας οχήματα με παράνομους επιβαίνοντες.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 22χρονης στο αεροδρόμιο Μακεδονία για εισαγωγή κάνναβης

22χρονη αλλοδαπή συνελήφθη στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας 18,65 κιλά ακατέργαστης κάνναβης SKUNK από Βαρκελώνη ως μέλος διεθνικής σπείρας. Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, 150 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη Έλληνα στην Αλεξανδρούπολη για πλαστά νομίσματα

Συνελήφθη άνδρας στην Αλεξανδρούπολη με 54 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Στην κατοχή και το όχημά του βρέθηκαν επίσης γνήσια χαρτονομίσματα και δύο κινητά. Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για ναρκωτικά ενός 53 ετών ατόμου

Συνελήφθη 53χρονος στην Περαία για κατοχή αρωματικών στικ, φακελακίων με αποξηραμένα άνθη και προϊόντων κάνναβης με απαγορευμένη ουσία. Συνελήφθη επίσης 32χρονος με εκκρεμή καταδίκη για ναρκωτικά σε φυλακή.