Φώτο: Shutterstock

Συντριβή νατοϊκού ελικοπτέρου ανοικτά της Κεφαλονιάς

Στο ελικόπτερο επέβαιναν 6 άτομα, ενώ είχε απονηωθεί από φρεγάτα του Καναδά. Πληροφορίες ότι ήδη έχει βρεθεί νεκρός ένας από τους επιβαίνοντες.

Νατοϊκό ελικόπτερο τύπου Sikorsky CH-124 Sea King, κατέπεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, δυτικά της Κεφαλονιάς.

Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν 6 άτομα, είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Καναδά HMCS Fredericton (FFH 337) που ανήκει στη νατοϊκή δύναμη SNMG2, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Το ελικόπτερο επιχειρούσε εντός του FIR της Ρώμης και μέχρι στιγμής οι αρμόδιες ιταλικές αρχές, που έχουν εντοπίσει τα συντρίμμια του, δεν έχουν ζητήσει καμία βοήθεια συνδρομής από την Ελλάδα, η οποία πάντως είναι έτοιμη να συνδράμει αν και όποτε αυτό της ζητηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη βρεθεί συντρίμμια του ελικοπτέρου και έχει ανασυρθεί ένας νεκρός. Όπως έχει γίνει γνωστό η φρεγάτα βρισκόταν στη Σούδα το χρονικό διάστημα μεταξύ 21 και 28 Απριλίου και αναχώρησε χθες, ενώ είχε προγραμματισμένες δύο ακόμη επισκέψεις στη Σούδα μέσα στο Μάιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ιανός»: Κρίσιμο το επόμενο 9ωρο - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

Ένα κομμάτι θερμής αέριας μάζας αποσπάστηκε από τον κυκλώνα, κινείται βορειοανατολικά όπου αναμένεται να ενωθεί με ένα μελτέμι και να δημιουργηθούν έντονα καιρικά φαινόμενα, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» - Δυνατή βροχή και 11 μποφόρ στη Ζάκυνθο

Ζημιές έχουν σημειωθεί στο χωριό Κατάσταρι, όπου ο αέρας ξήλωσε στέγη από κατοικημένο σπίτι, χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί. Στο λιμάνι της Ζακύνθου, βούλιαξε ιστιοφόρου που ήταν δεμένο.