ΓΔ: 2023.8 1.43% Τζίρος: 229.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία
Φώτο: Shutterstock

Συμμετοχή της «Ασφαλή Ξέγνοιαστα Παιδιά Τώρα» στο έργο SPARK στο Δουβλίνο

Η οργάνωση «Ασφαλή Ξέγνοιαστα Παιδιά Τώρα» συμμετέχει στο έργο SPARK για την Ολοκληρωμένη Σεξουαλική Εκπαίδευση, που ξεκίνησε στο Δουβλίνο και θα ολοκληρωθεί στο Ρέθυμνο το 2027.

Η ευρωπαϊκή συνεργασία για την Ολοκληρωμένη Σεξουαλική Εκπαίδευση ενισχύεται, με αφετηρία το Δουβλίνο, όπου η οργάνωση Α.ΞΕ.Τ. (Ασφαλή Ξέγνοιαστα Παιδιά Τώρα) συμμετείχε στην έναρξη του έργου SPARK. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, η τελική συνάντηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο το φθινόπωρο του 2027, μεταφέροντας στην Ελλάδα τη δυναμική της ευρωπαϊκής συνεργασίας για μια εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς.

Η Α.ΞΕ.Τ. συμμετέχει ενεργά σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα που στοχεύει στην ενδυνάμωση εκπαιδευτικών και γονέων σε όλη την Ευρώπη. 

Η Ολοκληρωμένη Σεξουαλική Εκπαίδευση αναγνωρίζεται από ειδικούς ως ένα ουσιαστικό εργαλείο για την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία παιδιών και νέων, ενώ αποτελεί βασικό πεδίο έρευνας και ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, στις 28-29 Οκτωβρίου, εγκαινιάστηκε το ευρωπαϊκό έργο SPARK με στόχο την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και των δεξιοτήτων στελεχών εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών και γονέων στην παροχή ποιοτικής σεξουαλικής εκπαίδευσης. 

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός σύγχρονου προγράμματος επιμόρφωσης για μέλη σχολικών κοινοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το έργο βασίζεται στη Μικροδιαπίστευση (Micro-credentialing), μια καινοτόμο ευρωπαϊκή προσέγγιση που προσφέρει ευελιξία και αναγνώριση δεξιοτήτων, ενισχύοντας τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών.

Η ευρωπαϊκή ομάδα του SPARK περιλαμβάνει οκτώ εταίρους από πέντε χώρες: Ιρλανδία, Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιταλία. Επικεφαλής είναι το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (Dublin City University - DCU), ένα από τα πιο καινοτόμα και ταχέως αναπτυσσόμενα πανεπιστήμια της Ευρώπης, που συγκαταλέγεται στα 200 καλύτερα παγκοσμίως.

Η οργάνωση Ασφαλή Ξέγνοιαστα Παιδιά Τώρα εκπροσωπήθηκε στην εναρκτήρια συνάντηση από τη δρ. Μαργαρίτα Γερούκη και τη δρ. Έλενα Βιταλάκη. Από το 2019, οι εκπαιδευτικοί της Α.ΞΕ.Τ. εργάζονται στο Ρέθυμνο με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της σεξουαλικής εκπαίδευσης στην προαγωγή της υγείας και την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Δουβλίνο, οι εταίροι αντάλλαξαν εμπειρίες και καθόρισαν τα επόμενα βήματα, όπως τη διερεύνηση αναγκών των σχολικών κοινοτήτων στις πέντε χώρες και την παροχή ουσιαστικής εκπαίδευσης με τη συνεργασία των γονέων.

Όπως τονίζουν οι αρμόδιοι της οργάνωσης, η συμμετοχή στο SPARK επιβεβαιώνει τη δέσμευσή τους για μια εκπαίδευση που διασφαλίζει ασφάλεια, υγεία και ευημερία για όλα τα παιδιά. Η τελική φάση του έργου θα κορυφωθεί στην Κρήτη, με τη συνάντηση στο Ρέθυμνο το φθινόπωρο του 2027.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δικαίωση των καλλιτεχνών μετά την απόφαση του ΣτΕ για Π.Δ. 85/2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαιρετίζει την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις του Π.Δ. 85/2022, τονίζοντας πως αποτελεί δικαίωση των καλλιτεχνών και ήττα της κυβερνητικής πολιτικής.
Διαδραστική έκθεση Ευρώπης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Europa Experience φέρνει τη σύγχρονη Ευρώπη στο Μέγαρο Αρσακείου

Το Europa Experience Athens στο Αρσάκειο Μέγαρο προσφέρει σε μαθητές και πολίτες μια διαδραστική γνωριμία με την ΕΕ, κάνοντας τη γνώση βιωματική εμπειρία. Ο νέος κόμβος γνώσης λειτουργεί από τον Ιούλιο και ήδη εμπνέει επισκέπτες.
Μάξιμος Χαρακόπουλος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Τα fake news σημαντική απειλή για τη Δημοκρατία

Ο Μ. Χαρακόπουλος τόνισε σε μαθητές ότι πρέπει να φιλτράρουμε τις πληροφορίες, να καλλιεργούμε κριτική σκέψη και να συμμετέχουμε ενεργά στα κοινά, καθώς μόνο έτσι διασφαλίζεται η υγεία της Δημοκρατίας μας.
Γυναίκα σε επαγγελματικό χώρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σ. Ζαχαράκη: Συνεχής προσπάθεια για ισότιμη ένταξη όλων στην Ειδική Αγωγή

Η νέα σχολική χρονιά στην Ειδική Αγωγή ξεκίνησε με περισσότερα Τμήματα Ένταξης, προσλήψεις εκπαιδευτικών, βελτιώσεις στα ΚΕΔΑΣΥ και λειτουργία οκτώ νέων σχολείων, αν και παραμένουν προκλήσεις σε υποδομές και μετακινήσεις μαθητών.