ΓΔ: 2549.45 -0.43% Τζίρος: 186.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:54:36
Αντικύθηρα
Φώτο: Αντικύθηρα, Credits: Shutterstock

Ολοκληρώθηκε η επισκευή του λιμανιού Ποταμού Αντικυθήρων μετά από 40 χρόνια

Μετά από τέσσερις δεκαετίες χωρίς συντήρηση, ολοκληρώθηκε η επισκευή του λιμανιού Ποταμού Αντικυθήρων. Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι η επέκταση του λιμένα εντάχθηκε στις στρατηγικές επενδύσεις.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής του κρηπιδώματος στο Λιμάνι Ποταμού Αντικυθήρων, έπειτα από τέσσερις δεκαετίες χωρίς ουσιαστική συντήρηση.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, η χρηματοδότηση του έργου είχε ήδη διασφαλιστεί και το σχετικό αίτημα του Δήμου είχε εγκριθεί. Η αποκατάσταση του λιμανιού επιτρέπει πλέον την πλήρη λειτουργικότητά του, διευκολύνοντας τόσο την τροφοδοσία και τις μεταφορές όσο και την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού.

Παράλληλα, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι η επέκταση του λιμένα Αντικυθήρων έχει ενταχθεί στις στρατηγικές λιμενικές επενδύσεις του υπουργείου. Οι μελέτες ωρίμανσης του έργου εκτελούνται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με την ολοκλήρωσή τους να αναμένεται στις αρχές του 2026.

Όπως σημειώνει ο κ. Κικίλιας, «η νησιωτική Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με λογικές "απόστασης", αλλά με στοχευμένες υποδομές, συνέχεια και αναπτυξιακό σχέδιο σε κάθε μικρό ή μεγάλο λιμάνι. Συνεχίζουμε με έργα που στηρίζουν τους νησιώτες μας στην πράξη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Φόβοι έκρηξης για δεξαμενόπλοιο μετά από χτύπημα στο Ορμούζ

Σοβαρός κίνδυνος έκρηξης υπάρχει στο καταρινό δεξαμενόπλοιο Al Rekayyat έπειτα από επίθεση με βλήμα, καθώς το μηχανοστάσιο έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Το πλήρωμα εξέπεμψε SOS μετά το χτύπημα στο Στενό του Ορμούζ.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Δεξαμενόπλοιο του Κατάρ υπέστη ζημιές στο στενό του Ορμούζ από βλήμα

Δεξαμενόπλοιο LNG του Κατάρ υπέστη σοβαρές ζημιές από βλήμα στα ανοιχτά του Ομάν, στο Στενό του Ορμούζ. Πηγές συνδέουν το χτύπημα με πυραύλους των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν. Είναι το πρώτο πλήγμα κατά πλοίου του Κατάρ.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κικίλια στον ΟΛΘ: Στο επίκεντρο η επέκταση του 6ου προβλήτα

Ο Β. Κικίλιας, επισκεπτόμενος το λιμάνι Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε τη στρατηγική του σημασία για τη Βόρεια Ελλάδα και ανέδειξε την επέκταση του 6ου προβλήτα ως κλειδί για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
λιμάνι με κοντέινερ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευκαιρίες συνεργασίας Ελλάδας-Ρουμανίας μέσω ανάπτυξης του λιμένα Κωστάνζας

Ο εκσυγχρονισμός του λιμένα Κωστάντζας προσφέρει νέες ευκαιρίες ελληνο-ρουμανικής συνεργασίας στη ναυτιλία και τη διακίνηση εμπορευμάτων, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκανδαλίδη στο 7ο Balkan Forum στη Θεσσαλονίκη.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Τα θαλάσσια επαγγέλματα κρατούν τους νέους στον τόπο τους

Ο υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας τόνισε την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη και την ανάγκη να επιστρέψουν οι νέοι στα ναυτικά επαγγέλματα, που προσφέρουν υψηλές αμοιβές, στο 7ο Balkan Forum για τη ναυτιλία στη Βόρεια Ελλάδα.