ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Παράκτιο πλοίο ΛΣ 910
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Πολλαπλές παρεμβάσεις του Λιμενικού σε Αμοργό, Αίγινα και Πάρο

Το Λιμενικό Σώμα διαχειρίστηκε σειρά περιστατικών, μεταξύ αυτών τη διάσωση ναυτικού μεταξύ Κυκλάδων, βλάβη σε πλοίο στην Αίγινα και επείγουσα διακομιδή 88χρονου ασθενούς από Πάρο σε Σύρο.

Ένα πλήθος περιστατικών διαχειρίστηκαν οι Λιμενικές Αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025.

Στις πρώτες πρωινές ώρες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημέρωσε τις Λιμενικές Αρχές Αμοργού, Νάξου, Πάρου, Αντιπάρου και Ίου για πτώση στη θάλασσα ενός 31χρονου αλλοδαπού, μέλους πληρώματος φορτηγού πλοίου με σημαία Λιβερίας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησιών.

Άμεσα ξεκίνησαν συντονισμένες έρευνες με τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και τρία παραπλέοντα πλοία. Ο άνδρας εντοπίστηκε σώος στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ηρακλειάς και περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού. Μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Νάξου και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας-Γενικό Νοσοκομείο Νάξου, όπου παραμένει για νοσηλεία. Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Νάξου.

Στην Αίγινα, κατά τη διαδικασία κατάπλου του επιβατηγού-υδροπτέρυγου “ΑΘΗΝΑ” Ν. 9824, διαπιστώθηκε βλάβη στο δεξιό αξονικό σύστημα του πλοίου. Το πλοίο, που εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά προς Αίγινα και Αγκίστρι, προσέγγισε με ασφάλεια το λιμάνι της Αίγινας με 31 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα.

Αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, ωστόσο μετά την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα, επετράπη ο μεμονωμένος πλους προς Πέραμα, χωρίς επιβάτες ή φορτίο. Οι επιβάτες με προορισμό το Αγκίστρι προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας.

Τέλος, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε διακομιδή 88χρονου από την Πάρο στη Σύρο με το επιβατηγό-ταχύπλοο “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ”, καθώς έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δόμνα Μιχαηλίδου ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Αίγινας

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε την Αίγινα για την ένταξη όλων των δημοτικών σχολείων του νησιού στα Σχολικά Γεύματα, ενισχύοντας έμπρακτα μαθητές και οικογένειες σε νησιωτικές περιοχές.
Υπουργός σε συνάντηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μενδώνη: Χρυσά κοσμήματα αποκαλύφθηκαν σε ανασκαφή στην Κολώνα Αίγινας

Εντυπωσιακά χρυσά κοσμήματα της Μέσης Εποχής του Χαλκού ανακαλύφθηκαν στην Κολώνα Αίγινας το 2025, σε ανασκαφές του Πανεπιστημίου Σάλτσμπουργκ. Τα ευρήματα θυμίζουν τον «θησαυρό της Αίγινας», σύμφωνα με το ΥΠΠΟ.
σταγόνα νερού κοντινό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίγινα: Η Περιφέρεια δείχνει τον Δήμο για τον αγωγό και τις γεωτρήσεις

Η Περιφέρεια Αττικής τονίζει πως η ευθύνη για τον υποθαλάσσιο αγωγό υδροδότησης της Αίγινας ανήκει στον Δήμο, ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ευθύνεται για τη σφράγιση των γεωτρήσεων. Το έργο ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο 2023.
ΕμφιαλωΕμμέφνιοα λνωεμρέόν οσ υνσεκρεόυ ασσείιαρά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστολή εμφιαλωμένων νερών στην Αίγινα για την έλλειψη πόσιμου νερού

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στέλνει από 3 Μαρτίου μεγάλη ποσότητα εμφιαλωμένου νερού στην Αίγινα, για να στηρίξει κατοίκους και επαγγελματίες, επιβεβαιώνοντας έτσι τον κοινωνικό του ρόλο σε περιόδους κρίσης.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρέθηκε σορός σε αποσύνθεση σε βραχώδη ακτή στη Σούβαλα Αίγινας

Σορός αγνώστων στοιχείων, σε προχωρημένη αποσύνθεση, βρέθηκε στη βραχώδη ακτή στη Σούβαλα Αίγινας. Τη σορό ανέσυραν Λιμενικό και Πυροσβεστική και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις προβλεπόμενες ενέργειες.