Στον Αλικιανό Χανίων τελέστηκε η κηδεία της 56χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της στα Βορίζια Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών ανάμεσα σε δύο οικογένειες με μακροχρόνιες διαφορές.
Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού, υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Ένοπλοι αστυνομικοί των ειδικών μονάδων της ΕΛΑΣ ήταν παρόντες, ενώ ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος πραγματοποίησε ελέγχους στους χώρους γύρω από το ναό για εντοπισμό επικίνδυνων αντικειμένων.
Το τελευταίο αντίο στην 56χρονη είπαν συγγενείς και κάτοικοι της περιοχής, συνοδευόμενοι από σιωπή και έντονο προβληματισμό. Η εκλιπούσα ήταν μητέρα δύο παιδιών και είχε χάσει και τον σύζυγό της πριν από μερικά χρόνια.
Άνθρωποι που τη γνώριζαν, τόσο από το χωριό όσο και από το νοσοκομείο Χανίων όπου εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, μίλησαν με θερμά λόγια για τον χαρακτήρα και την προσφορά της.
Η τοπική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη, καθώς η 56χρονη βρέθηκε στα Βορίζια – το χωριό από όπου είχε φύγει σε ηλικία 20 ετών – για να παραστεί σε μνημόσυνο του πατέρα της.
Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, χαρακτήρισε το περιστατικό «τραγικό» και τόνισε την ανάγκη αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή βίας και οπλοφορίας, υπογραμμίζοντας τον ρόλο των τοπικών κοινωνιών και της αυτοδιοίκησης στην εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.