ΓΔ: 2104.74 0.67% Τζίρος: 178.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
Δύο περιπολικά της ελληνικής αστυνομίας σε κοντινό πλάνο στο δρόμο.

Σύλληψη για παράνομη εκχώρηση διοίκησης λάντζας στο Πέραμα

Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησε το Λιμενικό στο Πέραμα, για παράνομη ανάθεση διοίκησης λάντζας που μετέφερε εργαζόμενους στη Σαλαμίνα. Ο ένας είχε αναλάβει παρατύπως το πλοίο, ενώ ο κυβερνήτης συνελήφθη γιατί το επέτρεψε.

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Περάματος, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης παράνομης ανάθεσης διοίκησης επιβατηγού-λάντζας που εκτελεί δρομολόγια μεταφοράς εργαζομένων σε ναυπηγείο της Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας για παράνομη εργασία. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ένας 60χρονος ημεδαπός είχε αναλάβει τη διοίκηση της λάντζας, η οποία φέρει ελληνική σημαία, χωρίς να είναι ναυτολογημένος στο πλοίο, κατά παράβαση του άρθρου 220 παρ. 2 του ΠΔ 187/73 περί Παράνομης ανάθεσης διοίκησης πλοίου. Ο άνδρας συνελήφθη επί τόπου.

Λίγο αργότερα, ο 38χρονος νόμιμος κυβερνήτης της λάντζας παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη λιμενική Αρχή και συνελήφθη επίσης, καθώς φέρεται να είχε επιτρέψει την παράνομη ανάθεση καθηκόντων, πράξη που τιμωρείται βάσει της παρ. 1 του ίδιου άρθρου.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αναζητείται ο νόμιμος εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοίο σε λιμάνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα πρώτη σε ναυπηγήσεις και θαλάσσιες μεταφορές στην ΕΕ

Η ONEX και η Ένωση Ναυπηγείων Ελλάδος δηλώνουν έτοιμες να στηρίξουν την ανανέωση του ελληνικού ακτοπλοϊκού στόλου, διεκδικώντας δυναμικά τον ρόλο της χώρας στη ναυπήγηση πλοίων μέσα σε μια δύσκολη, παγκόσμια συγκυρία.
Στέφανος Γκίκας Κέρκυρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκίκας στον ΟΟΣΑ: Το όραμα της Ελλάδας για στρατηγική νησιωτικής πολιτικής

Ο Στ. Γκίκας παρουσίασε στη Σύνοδο του ΟΟΣΑ τη νέα ελληνική στρατηγική νησιωτικής πολιτικής, με έμφαση στη συνδεσιμότητα, την ανθεκτικότητα και τις ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις για τα νησιά.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συνελήφθη ύποπτος για βόμβες πριν την επίθεση στο Καπιτώλιο το 2021

Συνελήφθη ύποπτος για τοποθέτηση βομβών στις 5 Ιανουαρίου 2021 στην Ουάσιγκτον, παραμονή της εισβολής στο Καπιτώλιο. Οι βόμβες βρέθηκαν έξω από τα γραφεία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, κοντά στο Καπιτώλιο.