ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κτίριο
Το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, σε φωτεινή ημέρα.

Δράσεις για την εξάλειψη της έμφυλης βίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει προβολή ντοκιμαντέρ και σεμινάριο για την υποστήριξη θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της έμφυλης βίας.

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει δύο σημαντικές δράσεις στις 25 και 27 Νοεμβρίου 2025, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Στις 25 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Γυναικεία επιχειρηματικότητα - Δύση και παγκόσμιος νότος», θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «TACK».

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα 9 του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στις 16:00, παρουσία της σκηνοθέτιδας Βάνιας Τέρνερ. Το ντοκιμαντέρ αποτελεί παραγωγή του ONASSIS CULTURE και διανέμεται από το Cinedoc. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στις 27 Νοεμβρίου, ο οργανισμός WΗΕΝ, που δραστηριοποιείται στην επαγγελματική και οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών, θα υλοποιήσει σεμινάριο για την υποστήριξη θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο. 

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων Καθηγητή Ηλία Ι. Κουσκουβέλη, από τις 17:00 έως τις 19:00.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Επιτροπής Ισότητας Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων, τη στήριξη του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δίκαιο και Πληροφορική», του Συλλόγου Αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Εισηγήτριες του σεμιναρίου θα είναι η Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του WΗΕΝ, και η Άννα Παπανικολάου, δικηγόρος.

 Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Κατερίνα Σαρρή, καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων, η Ευγενία Αλεξανδροπούλου, καθηγήτρια και διευθύντρια του ΔΠΜΣ «Δίκαιο και Πληροφορική», καθώς και η Όλγα Τσαντήλα, πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΔΠΜΣ «Δίκαιο και Πληροφορική».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΘ και Texas A&M: Συνεργασία στο επίκεντρο του Aristotle Innovation Forum

Στο MonAsty Hotel Θεσσαλονίκης, 18-20 Μαΐου 2026, θα πραγματοποιηθεί workshop ΑΠΘ και Texas A&M για το διπλό μεταπτυχιακό «Design and Manufacturing of Sustainable Medical Devices», με στόχο τον συντονισμό και τη βιωσιμότητα του προγράμματος.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για εγκαίνια μουσείου και ομιλία

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του Μουσείου «Θεσσαλονικέων Μητρόπολις» και επίσκεψη στο Συμμαχικό Κοιμητήριο. Θα μιλήσει επίσης στο 6ο προσυνέδριο της ΝΔ στο Εκθεσιακό Κέντρο.
Μαραθώνιος δρόμος δρομείς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πέλλα για τον 20ο Διεθνή Μαραθώνιο

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Πέλλα, την Κυριακή 26 Απριλίου, 6-11 π.μ., λόγω του 20ού Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», με διακοπή κυκλοφορίας στη νέα παράκαμψη Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ESG

Πρώτη εθελοντική αιμοδοσία από το ΤΕΦΑΑ με τη στήριξη του ΑΧΕΠΑ

Το ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ διοργανώνει την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του, με τη στήριξη του ΑΧΕΠΑ, στις 31/3/2026, 9:30-14:00, στο Γυάλινο Κτίριο Θέρμης. Παράλληλα, δημιουργεί Τράπεζα Αίματος για ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς.
Δόμνα Μιχαηλίδου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Η ψηφιακή προσβασιμότητα είναι εργαλείο ελευθερίας

Η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε τη σημασία της ψηφιακής ένταξης και αυτονομίας για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία, σημειώνοντας ότι η ψηφιακή προσβασιμότητα αποτελεί εργαλείο ελευθερίας και κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω.