ΓΔ: 2698.76 0.13% Τζίρος: 423.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Ρυμουλκό στο λιμάνι

Πολλαπλές παρεμβάσεις του Λιμενικού σε Ισθμία, Ηγουμενίτσα, Πόρο και Ραφήνα

Τα λιμενικά στελέχη διαχειρίστηκαν σειρά περιστατικών το τελευταίο 24ωρο: εντοπισμό σορού στην Κόρινθο, σύλληψη για πλαστά έγγραφα στην Ηγουμενίτσα, προβλήματα λόγω καιρού σε Άγιο Ευστράτιο και Πόρο και τραυματισμό στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων λιμενικών αρχών, μια σειρά από περιστατικά σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές της χώρας, με την εμπλοκή στελεχών του Λιμενικού Σώματος και άλλων υπηρεσιών.

Το απόγευμα της Κυριακής, η Λιμενική Αρχή Ισθμίων ενημερώθηκε για τον εντοπισμό σορού άνδρα αγνώστων στοιχείων στον λιμενίσκο Καλαμακίου Κορίνθου. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού από ξηράς και ένα περιπολικό σκάφος, το οποίο ανέσυρε τη σορό. 

Ο άνδρας, ηλικίας 50 ετών, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων διενεργεί προανάκριση, ενώ έχει παραγγελθεί νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πελοποννήσου.

Σε ξεχωριστό περιστατικό, τις πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας προχώρησαν στη σύλληψη ενός 49χρονου Κύπριου. 

Κατά τον έλεγχο σε όχημα τύπου pick-up, που οδηγούσε ο συλληφθείς και αφίχθη με επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο από Ιταλία, διαπιστώθηκε ότι η άδεια κυκλοφορίας, οι πινακίδες και τα αυτοκόλλητα εργοστασιακά ταμπελάκια ήταν πλαστά. 

Εντοπίστηκε επίσης παραποίηση στο τμήμα του αμαξώματος όπου αναγράφεται ο αριθμός πλαισίου, με αποτέλεσμα να μην έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενοι δασμοί και φόροι για την εισαγωγή του οχήματος στην Ελλάδα. Το όχημα κατασχέθηκε και θα παραδοθεί στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας, ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Προβλήματα λόγω καιρικών συνθηκών και παροχή συνδρομής

Κατά τις βραδινές ώρες, η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «SUPERSTAR» για αδυναμία προσέγγισης στο λιμάνι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

 Το πλοίο συνέχισε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του προς Λαύριο, χωρίς να πραγματοποιηθεί αποβίβαση ή επιβίβαση επιβατών στον Άγιο Ευστράτιο.

Επιπλέον, το μεσημέρι της Κυριακής, η Λιμενική Αρχή Πόρου ειδοποιήθηκε για ιστιοφόρο σκάφος ελληνικής σημαίας που παρασυρόταν στη θαλάσσια περιοχή «Μικρό Νεώρειο», χωρίς επιβαίνοντες, εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών. 

Με τη συνδρομή του επιβατηγού-λάντζας «ΤΖΟΝΝΑΚΗΣ», το σκάφος οδηγήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πόρου. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή θαλάσσια ρύπανση. Το Λιμεναρχείο Πόρου απαγόρευσε τον απόπλου του σκάφους έως την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

Τραυματισμός στη Ραφήνα

Τέλος, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας ενημερώθηκε για τον τραυματισμό 68χρονης γυναίκας εντός της Χερσαίας Ζώνης του λιμένα. Η γυναίκα τραυματίστηκε στο πόδι έπειτα από πτώση και της παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από στελέχη του Λιμενικού.

 Στη συνέχεια, διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα». Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η επιβατική κίνηση στα λιμάνια μειώθηκε 1% το α' τρίμηνο, λέει η ΕΛΣΤΑΤ

Μειωμένη κατά 1% ήταν η διακίνηση επιβατών στους ελληνικούς λιμένες το α' τρίμηνο 2025 σε σχέση με το α' τρίμηνο 2024, ενώ στα εμπορεύματα σημειώθηκε πτώση 9% το 2026 και στα τροχοφόρα μείωση 2,1% το ίδιο διάστημα.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΟΗΕ συγκαλεί έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας για το Μπαμπ ελ Μάντεμπ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει σήμερα για το στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ, μετά από αίτημα της Γαλλίας. Υεμένη και Σαουδική Αραβία αναμένεται να παρέμβουν. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 22:00 ώρα Ελλάδας.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Απαραίτητη κλειστή δομή στο Ηράκλειο για το μεταναστευτικό

Ο Β. Κικίλιας επεσήμανε τη συμβολή του Λιμενικού στη μείωση των μεταναστευτικών ροών και ανακοίνωσε 420 νέες προσλήψεις. Αναφέρθηκε στη διάσωση μεταναστών νότια της Γαύδου και τόνισε τη σημασία στήριξης πολιτών απέναντι στην ακρίβεια.