ΓΔ: 2012.51 -2.09% Τζίρος: 251.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Άδειο σχολικό θρανίο
Άδεια σχολική αίθουσα με φωτεινό περιβάλλον και εστιασμένα θρανία μπροστά.

Έως τις 14 Μαΐου η επιβεβαίωση των αιτήσεων - δηλώσεων για τις Πανελλαδικές

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στο λύκειο τους για να επιβεβαιώσουν και να υπογράψουν την Αίτηση-Δήλωση (ΑΔ) για τις πανελλαδικές εξετάσεις, από αύριο έως και την Πέμπτη 14-5-2020.

Με φυσική παρουσία στα λύκεια θα χρειαστεί να γίνει φέτος επιβεβαίωση της Αίτησης-Δήλωσης των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στο λύκειο τους για να επιβεβαιώσουν και να υπογράψουν την Αίτηση-Δήλωση (ΑΔ) για τις πανελλαδικές εξετάσεις, από αύριο έως και την Πέμπτη 14-5-2020.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η διαδικασία επιβεβαίωσης της ΑΔ που ήδη έχει αποσταλεί από τους υποψηφίους στα Λύκεια, κρίνεται φέτος αναγκαία, λόγω των έκτακτων συνθηκών εξαιτίας του κορονοϊού, ώστε να διασφαλιστεί η ταυτοποίηση των υποψηφίων και των επιλογών τους.

Πάντως, οι ΑΔ που έχουν σταλεί από τους υποψηφίους (μέχρι τις 9 Απριλίου) έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά από τα λύκεια.

Οι υποψήφιοι καλούνται να προσέλθουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο και να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες τους, να υπογράψουν και στα δύο αντίγραφα και να παραλάβουν ένα, το οποίο και φυλάσσουν μέχρι το τέλος των εξετάσεων. Αν οι υποψήφιοι, παρότι κληθούν από τους (Υπο)Διευθυντές των Λυκείων, δεν προσέλθουν, τότε η ΑΔ που έχουν ήδη υποβάλει, δεν θα ληφθεί υπ' όψιν.

Στις περιπτώσεις που υποψήφιος συμπλήρωσε και την ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για τα 3 μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής, στην διαδικασία τελικού ελέγχου συμπεριλαμβάνονται όλα τα στοιχεία και των δύο ΑΔ.

Αν κατά τη διαδικασία ελέγχου των στοιχείων της ΑΔ διαπιστωθεί κάποιο λάθος στα ατομικά στοιχεία, η διόρθωση θα γίνεται άμεσα από το σχολείο.

Για την Αίτηση-Δήλωση των αποφοίτων απαιτείται να προσκομιστεί και να επιδειχθεί ευκρινές φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αν ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο σχολείο, συνυποβάλλεται βεβαίωση της οικείας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της χώρας της οποίας το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί το συγκεκριμένο σχολείο, από την οποία να προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος τίτλος δίδει τη δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της χώρας αυτής. Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο σχολείο που λειτουργεί στην Ελλάδα, απαιτείται επιπλέον βεβαίωση για τη νόμιμη λειτουργία του σχολείου αυτού στην Ελλάδα.

Αν πρόκειται για υποψήφιο/α που επιθυμεί να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των εσπερινών Λυκείων, τότε η Αίτηση-Δήλωση μπορεί να συνοδεύεται από επιπλέον δικαιολογητικά που θα ζητήσει το Εσπερινό Λύκειο.

Οι υποψήφιοι-απόφοιτοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους τα σχετικά δικαιολογητικά, που είχαν ήδη στείλει με mail.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη κοντινό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Η δημοκρατία απαιτεί συμμετοχή, μνήμη και ενεργούς πολίτες

Η Σοφία Ζαχαράκη τονίζει στην επέτειο του Πολυτεχνείου ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και στηρίζεται στη συμμετοχή, τον διάλογο και την Παιδεία, καλώντας τους νέους να υπερασπίζονται ενεργά τις αξίες της.
Γυναίκα σε επαγγελματικό χώρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας και ActionAid: Υπογράφουν μνημόνιο για δράσεις στα σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας και η ActionAid υπέγραψαν μνημόνιο για την ενίσχυση της συμπερίληψης, της ενεργού πολιτειότητας, του οικονομικού αλφαβητισμού και της ανθεκτικότητας των μαθητών στα ελληνικά σχολεία.
Γυναίκα σε επαγγελματικό χώρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών

Ξεκίνησε η διαδικασία κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών για φοιτητές που ανήκουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως 18 Νοεμβρίου μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βορίζια: Ξανάνοιξαν τα σχολεία με παρουσία ψυχολόγων και κοιν. λειτουργών

Με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και στελέχη του Υπουργείου Παιδείας ξεκίνησαν ξανά τα μαθήματα στα Βορίζια Φαιστού, μία εβδομάδα μετά το τραγικό περιστατικό με δύο νεκρούς.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κατάσταση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό σε αριθμούς

Με αφορμή την καθιέρωση της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας από την UNESCO, η υπουργός Παιδείας τόνισε τη σημασία της διατήρησης και ενίσχυσης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης για τον απόδημο ελληνισμό.
Φοιτητές στο πανεπιστήμιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετεγγραφές φοιτητών: Άνοιξε η πλατφόρμα, λήξη προθεσμίας 12 Νοεμβρίου

Άνοιξε η πλατφόρμα για τη δεύτερη φάση των μετεγγραφών φοιτητών. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, στις 14:00, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας.