ΓΔ: 1419.97 0.17% Τζίρος: 40.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:02:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Διανομή 40.000 γευμάτων σε ευπαθείς ομάδες πολιτών στην Αττική

Η διαδικασία εξελίσσεται απρόσκοπτα σε όλη την Αττική και τα νησιά, με τη συνεργασία των δήμων και εκπαιδευμένων ομάδων εθελοντών.

Ξεκίνησε σήμερα με τη συνεργασία των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων και των ενοριών η διανομή περίπου 40.000 γευμάτων, σε καθημερινή βάση - μεσημέρι και βράδυ - προς πολίτες ευπαθών ομάδων στο πλαίσιο προγράμματος ύψους 5 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, λόγω πανδημίας Covid-19, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και τη χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών.

Η διαδικασία, υπό την επιμέλεια και τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νικόλαου Πέππα, εξελίσσεται απρόσκοπτα σε όλη την Αττική και τα νησιά, με τη συνεργασία των δήμων και εκπαιδευμένων ομάδων εθελοντών. Από τη διανομή εξαιρούνται προς το παρόν οι δήμοι του Κεντρικού Τομέα, λόγω της εξέτασης σχετικών ενστάσεων που έχουν υποβληθεί

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος ο Γ. Πατούλης δήλωσε: «Υλοποιούμε με συνέπεια τις δεσμεύσεις μας ότι θα είμαστε έμπρακτα δίπλα στους ευπαθείς συμπολίτες μας, καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης». Ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για την ιδιαίτερη ευαισθησία που επέδειξε με την άμεση και έμπρακτη ανταπόκρισή του αλλά και τους δήμους και τους εθελοντές για την «μεγάλη αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που έστησαν προς τους ευάλωτους συνανθρώπους μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

parelasi-syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με παρελάσεις και άλλα δρώμενα οι δήμοι της Αττικής τιμούν την 25η Μαρτίου

Οι πόλεις ήδη έχουν σημαιοστολιστεί, τα Δημαρχεία παραμένουν φωτισμένα και τις βραδινές ώρες, ορίστηκαν από τους δημάρχους οι τελετάρχες και σήμερα, 25η Μαρτίου από το πρωί, ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα.
Apostolos Tzitzikostas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι το Παρατηρητήριο θα δώσει τη δυνατότητα αφενός να καταγράφεται η πραγματική εικόνα των περιβαλλοντικών αναγκών, αφετέρου να σχεδιάζονται δράσεις θωράκισης του φυσικού περιβάλλοντος.
Nikos Hardalias, Nikos Xardalias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ορίστηκε από τον Ν. Χαρδαλιά το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Αττικής

Στο νέο διοικητικό σχήμα, ορίστηκε για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση αναπληρωτής περιφερειάρχης, θέση στην οποία τοποθετήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Χριστίνα Κεφαλογιάννη.
Apostolos Tzitzikostas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξοπλισμό αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών παρέδωσε ο Απ. Τζιτζικώστας

Τα υλικά αφορούν σε σκηνές, τέντες, αντλίες και λοιπό εξοπλισμό, απαραίτητο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καταστροφές και κρίσεις και παραδόθηκαν σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και πυροσβεστική.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2024 η σύμβαση για την αναβάθμιση του άξονα Ευζώνων- Χαλάστρας

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Τζιτζικώστα, ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού άξονα το οποίο δεν λειτουργεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν πολλά τροχαία δυστυχήματα.