ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πακέτα κατάσχεσης ΑΑΔΕ
Πακέτα λαθραίων κατασχέθηκαν από το τελωνείο Κήπων της ΑΑΔΕ.

Ελεγκτές ΑΑΔΕ κατέσχεσαν 963 κιλά λαθραίου καπνού για ναργιλέ

Μεγάλη επιτυχία της ΑΑΔΕ στον Έβρο: στο Τελωνείο Κήπων εντοπίστηκαν 963 κιλά λαθραίου καπνού για ναργιλέ σε φορτηγό από Τουρκία. Κατασχέθηκαν καπνός και όχημα, συνελήφθη ο οδηγός.

Σε μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων προχώρησαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατάσχοντας λαθραίο καπνό για ναργιλέ.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο στο Τελωνείο Κήπων, σε φορτηγό προερχόμενο από την Τουρκία, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι είχε σπάσει η σφραγίδα του οχήματος. 

Μετά από ενδελεχή έλεγχο, βρέθηκαν σε χαρτοκιβώτια 963 συσκευασίες μείγματος αρωματικού καπνού για ναργιλέ, συνολικού βάρους 963 kg, ο οποίος δεν αναγραφόταν στα παραστατικά.

Τόσο ο καπνός, όσο και το φορτηγό κατασχέθηκαν, ενώ ο οδηγός συνελήφθη για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Έλεγχοι για φοροδιαφυγή σε εταιρείες ελικοπτέρων

Η ΑΑΔΕ ξεκίνησε ελέγχους για ελικοπτέρων που πετούν ή προσγειώνονται σε μη αδειοδοτημένους χώρους στα νησιά, ελέγχοντας ιδιοκτησία, διαχείριση και φορολογική συμμόρφωση εταιρειών, με βοήθεια και από ευρωπαϊκές αρχές.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Προτεραιότητα οι επενδύσεις με τα 20 δισ. της νέας ΚΑΠ

Πάνω από 20 δισ. ευρώ θα λάβει η Ελλάδα από τη νέα ΚΑΠ 2028-2034. Ο Κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι το νέο σύστημα πληρωμών μέσω ΑΑΔΕ είναι οριστικό και η ΚΑΠ πρέπει να συνδεθεί με επενδύσεις, παραγωγικότητα και μείωση κόστους.
Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Προθεσμία έως 11/9 για εκκρεμότητες αγροτεμαχίων ΕΑΕ 2025

Οι παραγωγοί που έσπειραν αγροτεμάχια για πειραματικούς λόγους έχουν περιθώριο έως 11/9/2026 να δηλώσουν τις σχετικές καλλιέργειες στις ΠΔΕΕ της ΑΑΔΕ, διευθετώντας τυχόν εκκρεμότητες για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2025.
pitsilis_aade
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιτσιλής: Νέα διαφανής εποχή στις αγροτικές πληρωμές με ψηφιοποίηση

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής, τόνισε στη 4η συνεδρίαση του Εθνικού Διαλόγου για τη νέα ΚΑΠ ότι η αξιοπιστία απαιτεί συνεχή φροντίδα και πως η Ελλάδα ανέκτησε τη θέση της, επιδιώκοντας διαφάνεια και αποδοτική διαχείριση πόρων.
Μυτιλήνη προκυμαία κτίρια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται η αναστολή φόρων για πληγέντες από αφθώδη στη Λέσβο

Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής και αναστέλλεται η είσπραξη φορολογικών οφειλών για επιχειρήσεις και επαγγελματίες της Λέσβου που επλήγησαν από τον αφθώδη πυρετό, με προθεσμία έως 31 Δεκεμβρίου 2026, σύμφωνα με ΚΥΑ.