ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:40:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Στον δήμο της Αθήνας τα 8 στρέμματα πρασίνου στην «Κονίστρα» Πετραλώνων

Στον δήμο Αθηναίων περιέρχεται, χωρίς κανένα κόστος, πνεύμονας πρασίνου οκτώ στρεμμάτων, η «Κονίστρα Πετραλώνων», με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στον δήμο Αθηναίων περιέρχεται, χωρίς κανένα κόστος, πνεύμονας πρασίνου οκτώ στρεμμάτων, η «Κονίστρα Πετραλώνων», με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για έναν τόπο με μεγάλη ιστορία καθώς λειτούργησε επί πολλές δεκαετίες ως χώρος ψυχαγωγίας και άθλησης για τα παιδιά των Πετραλώνων και της ευρύτερης περιοχής, για να παρακμάσει τα τελευταία χρόνια και να παραμένει κλειστός.

Επίσης, το βραχώδες τμήμα του, εξαιρετικού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, παρουσίασε κατολισθήσεις και το πράσινο παρέμεινε αφρόντιστο. Τώρα θα αποδοθεί ξανά στους κατοίκους της Αθήνας, μετά τις συνεννοήσεις που είχε η δημοτική Αρχή του Κ. Μπακογιάννη, με το σύνολο των εμπλεκομένων.

Μάλιστα, σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Αθηναίων, με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων Ειρήνη Πανταζή - Μελίστα, εκφράζει την πρόθεση του Συμβουλίου να μεταβιβάσει στον δήμο Αθηναίων το σύνολο των δικαιωμάτων του στην συγκεκριμένη έκταση. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε υπερήφανοι για κάθε επιπλέον μέτρο πρασίνου που αποδίδεται στις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Η Κονίστρα αποκτά πλέον την δική της ταυτότητα, τον δικό της χαρακτήρα και ξαναγεννιέται ως πνεύμονας ζωής».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

digital skills-ekpaideusi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε χαμηλό επίπεδο ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ελληνικών δήμων

Παρά το γεγονός ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί προτεραιότητα, έρευνα απέδειξε πως οι παρεχόμενες διαδικτυακές υπηρεσίες που παρέχονται από την πλειονότητα των δήμων είναι πάρα πολύ λίγες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι τρεις γυναίκες δήμαρχοι της Αττικής μιλούν για την Ημέρα της Γυναίκας

Η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου μιλούν για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, για το κίνημα MeToo και για ζητήματα ισότητας.
politismos-zografiki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημαντικό έργο ανάπτυξης και πολιτισμού στην περιοχή της Νέας Μάκρης

Στο εργοστάσιο όπου στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί και για γυρίσματα σε σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης θα μετατραπεί σε ένα μικρό «Σταύρος Νιάρχος» όπως αναφέρει και ο δήμαρχος Μαραθώνα Στ. Τσίρκας.