ΓΔ: 1424.77 1.21% Τζίρος: 176.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Στον δήμο της Αθήνας τα 8 στρέμματα πρασίνου στην «Κονίστρα» Πετραλώνων

Στον δήμο Αθηναίων περιέρχεται, χωρίς κανένα κόστος, πνεύμονας πρασίνου οκτώ στρεμμάτων, η «Κονίστρα Πετραλώνων», με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στον δήμο Αθηναίων περιέρχεται, χωρίς κανένα κόστος, πνεύμονας πρασίνου οκτώ στρεμμάτων, η «Κονίστρα Πετραλώνων», με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για έναν τόπο με μεγάλη ιστορία καθώς λειτούργησε επί πολλές δεκαετίες ως χώρος ψυχαγωγίας και άθλησης για τα παιδιά των Πετραλώνων και της ευρύτερης περιοχής, για να παρακμάσει τα τελευταία χρόνια και να παραμένει κλειστός.

Επίσης, το βραχώδες τμήμα του, εξαιρετικού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, παρουσίασε κατολισθήσεις και το πράσινο παρέμεινε αφρόντιστο. Τώρα θα αποδοθεί ξανά στους κατοίκους της Αθήνας, μετά τις συνεννοήσεις που είχε η δημοτική Αρχή του Κ. Μπακογιάννη, με το σύνολο των εμπλεκομένων.

Μάλιστα, σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Αθηναίων, με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων Ειρήνη Πανταζή - Μελίστα, εκφράζει την πρόθεση του Συμβουλίου να μεταβιβάσει στον δήμο Αθηναίων το σύνολο των δικαιωμάτων του στην συγκεκριμένη έκταση. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε υπερήφανοι για κάθε επιπλέον μέτρο πρασίνου που αποδίδεται στις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Η Κονίστρα αποκτά πλέον την δική της ταυτότητα, τον δικό της χαρακτήρα και ξαναγεννιέται ως πνεύμονας ζωής».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

dianeosis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔιαΝΕΟσις: Πώς μπορεί να βελτιωθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα

Η σχετική μελέτη, εστιάζει στη δραστηριότητα των δήμων σε 14 πεδία- πυλώνες, τους οποίους αναλύει διεξοδικά και καταλήγει σε πολυσέλιδα κωδικοποιημένα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράσεις στήριξης και βοήθειας των πυρόπληκτων από δήμους της Αττικής

Η συμπαράσταση εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή, αφού πολλοί δήμοι συνέδραμαν αμέσως στην προσπάθεια κατάσβεσης, στέλνοντας και τα δικά τους πυροσβεστικά μέσα, τα οχήματα και τους εθελοντές στα πύρινα μέτωπα του νομού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο οι εργαζόμενοι στους δήμους

Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 10 το πρωί, και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών (στο κτίριο επί της Βασ. Σοφίας) όπου θα ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Μάκη Βορίδη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Έλληνες πιστεύουν πως κυριαρχούν τα φαινόμενα διαφθοράς στη χώρα

Οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν ότι ΜΜΕ, Πολιτική, Πολεοδομία, Δημόσιος Τομέας, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη και Υγεία προηγούνται στη διαφθορά, ενώ τείνουν να εμπιστεύονται περισσότερο τις Ένοπλες Δυνάμεις.