ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Στον δήμο της Αθήνας τα 8 στρέμματα πρασίνου στην «Κονίστρα» Πετραλώνων

Στον δήμο Αθηναίων περιέρχεται, χωρίς κανένα κόστος, πνεύμονας πρασίνου οκτώ στρεμμάτων, η «Κονίστρα Πετραλώνων», με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στον δήμο Αθηναίων περιέρχεται, χωρίς κανένα κόστος, πνεύμονας πρασίνου οκτώ στρεμμάτων, η «Κονίστρα Πετραλώνων», με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για έναν τόπο με μεγάλη ιστορία καθώς λειτούργησε επί πολλές δεκαετίες ως χώρος ψυχαγωγίας και άθλησης για τα παιδιά των Πετραλώνων και της ευρύτερης περιοχής, για να παρακμάσει τα τελευταία χρόνια και να παραμένει κλειστός.

Επίσης, το βραχώδες τμήμα του, εξαιρετικού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, παρουσίασε κατολισθήσεις και το πράσινο παρέμεινε αφρόντιστο. Τώρα θα αποδοθεί ξανά στους κατοίκους της Αθήνας, μετά τις συνεννοήσεις που είχε η δημοτική Αρχή του Κ. Μπακογιάννη, με το σύνολο των εμπλεκομένων.

Μάλιστα, σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Αθηναίων, με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων Ειρήνη Πανταζή - Μελίστα, εκφράζει την πρόθεση του Συμβουλίου να μεταβιβάσει στον δήμο Αθηναίων το σύνολο των δικαιωμάτων του στην συγκεκριμένη έκταση. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε υπερήφανοι για κάθε επιπλέον μέτρο πρασίνου που αποδίδεται στις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Η Κονίστρα αποκτά πλέον την δική της ταυτότητα, τον δικό της χαρακτήρα και ξαναγεννιέται ως πνεύμονας ζωής».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

naupakt limani
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώνεται ως τα τέλη του ΄24 η αποκατάσταση του ενετικού λιμένα στη Ναύπακτο

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, «πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στη Ναύπακτο».
parelasi-syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με παρελάσεις και άλλα δρώμενα οι δήμοι της Αττικής τιμούν την 25η Μαρτίου

Οι πόλεις ήδη έχουν σημαιοστολιστεί, τα Δημαρχεία παραμένουν φωτισμένα και τις βραδινές ώρες, ορίστηκαν από τους δημάρχους οι τελετάρχες και σήμερα, 25η Μαρτίου από το πρωί, ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα.
Xartaetos, Kathara Deytera
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σαρακοστιανά και μουσική τα «Κούλουμα» σε δήμους της Αττικής

Σειρά από εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί, αφού ο καιρός δεν προβλέπεται βροχερός, αν και κάποιοι φρόντισαν να ανακοινώσουν και εναλλακτικές λύσεις, δηλαδή τους κλειστούς χώρους για κάθε περίπτωση.
dianeosis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔιαΝΕΟσις: Πώς μπορεί να βελτιωθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα

Η σχετική μελέτη, εστιάζει στη δραστηριότητα των δήμων σε 14 πεδία- πυλώνες, τους οποίους αναλύει διεξοδικά και καταλήγει σε πολυσέλιδα κωδικοποιημένα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράσεις στήριξης και βοήθειας των πυρόπληκτων από δήμους της Αττικής

Η συμπαράσταση εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή, αφού πολλοί δήμοι συνέδραμαν αμέσως στην προσπάθεια κατάσβεσης, στέλνοντας και τα δικά τους πυροσβεστικά μέσα, τα οχήματα και τους εθελοντές στα πύρινα μέτωπα του νομού.