ΓΔ: 2103.96 -4.41% Τζίρος: 381.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:48:41
Γιατρός με στηθοσκόπιο
Φωτο: ΑΠΕ

Έλενα Βενιζέλου - Αλεξάνδρα: Διαψεύδουμε ξανά φήμες για εγκαταλελειμμένα παιδιά

Η διοίκηση του νοσοκομείου διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει πτέρυγα εγκαταλελειμμένων βρεφών και ότι σχετικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα είναι ψευδείς, προκαλώντας αδικαιολόγητη αναστάτωση και δυσφήμιση.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Έλενα Ελ. Βενιζέλου» - «Αλεξάνδρα» διέψευσε κατηγορηματικά πληροφορίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη φιλοξενία εγκαταλελειμμένων βρεφών στις εγκαταστάσεις του.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τα βρέφη παραμένουν στο νοσοκομείο μόνο για ελάχιστες ημέρες, αποκλειστικά όταν απαιτείται για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών.

Η διοίκηση σημειώνει ότι οι αναρτήσεις που καλούν τους πολίτες να αποστείλουν είδη για εγκαταλελειμμένα παιδιά εμφανίζονται κατά διαστήματα στο Facebook, χωρίς να έχει ταυτοποιηθεί ο αρχικός δημιουργός του κειμένου.

Τονίζεται επίσης πως δεν υφίσταται πτέρυγα εγκαταλελειμμένων μωρών στο νοσοκομείο και δεν υπάρχει ανάγκη συγκέντρωσης ειδών για τέτοιο σκοπό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τέτοιου είδους fake αναρτήσεις, παρότι ενδεχομένως γίνονται με καλή πρόθεση, προκαλούν ψευδή και δυσφημιστική εικόνα για τα νοσοκομεία και τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν τα νεογνολογικά τμήματα και οι κοινωνικές υπηρεσίες τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλητής στην απεργία ΑΔΕΔΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΔΕΔΥ: Άμεση παροχή τεστ γρίπης στα Κέντρα Υγείας ζητείται

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τα αιτήματα εργαζομένων για διάθεση rapid tests γρίπης στα Κέντρα Υγείας της Αττικής, τονίζοντας ότι η έλλειψη υποβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας και επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες που τα αγοράζουν από φαρμακεία.
Εθελόντρια Ερυθρού Σταυρού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Ρέθυμνο ανέδειξε τη σημασία της πρόληψης μέσω του Προγράμματος «Ζωή»

Το Ρέθυμνο ανέδειξε τη σημασία της πρόληψης με το πρόγραμμα «Ζωή», που περιλαμβάνει καρδιολογικό έλεγχο εφήβων αθλητών. Σε ειδική δράση στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» εξετάστηκαν 40 αθλητές από οκτώ συλλόγους.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Οφέλη από σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού στον χώρο υγείας

Ο Υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης τόνισε τη σημασία της σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στην ασφάλιση και τη διαβούλευση για συνεργασία ΕΣΥ και ιδιωτικών ασφαλιστικών, επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της ασφαλιστικής κουλτούρας.
Βιομηχανική γραμμή γάλακτος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Τοξίνη κερεουλίδη ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά σε βρέφος

Για πρώτη φορά εντοπίστηκε η τοξίνη κερεουλίδη σε βρέφος που νοσηλεύτηκε στη Γαλλία μετά από κατανάλωση ανακληθέντος γάλακτος, όμως δεν επιβεβαιώνεται αιτιώδης σχέση μεταξύ του γάλακτος και της νοσηλείας.
Διαβήτης μπλε κορδέλα χέρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η παχυσαρκία ως χρόνια νόσος: Ενημέρωση από ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ στη Θεσσαλονίκη

Η παχυσαρκία είναι σοβαρή πολυπαραγοντική νόσος με επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, όχι θέμα αισθητικής. Ο ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ διοργανώνει ενημερωτική δράση 1/3/2026 στην Πλατεία Αριστοτέλους για πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και κατά του στιγματισμού.