ΓΔ: 2100.46 0.81% Τζίρος: 264.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λαϊκή αγορά φρούτα
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Νέα διοίκηση και νέα πορεία για την Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Νέα πορεία με ανανεωμένη δυναμική ξεκινά η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, μετά τη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές της 14ης Δεκεμβρίου.

«Νέα πορεία με ανανεωμένη δυναμική, ξεκάθαρη στόχευση και πλήρη επίγνωση του θεσμικού της ρόλου» ξεκινάει η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), όπως επισημάνθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου της, που προέκυψε από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 14 Δεκεμβρίου.

«Από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση καταγράφηκε κοινός βηματισμός, δομημένος λόγος και διάθεση ουσιαστικής παρέμβασης με επιχειρήματα και τεκμηρίωση» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ήδη, όπως αναφέρεται, ξεκινά ουσιαστικός διάλογος για την ενεργή συμμετοχή της ομοσπονδίας στη διαμόρφωση του νέου πλαισίου για τις λαϊκές αγορές.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος:  Νίκος Σωτηρίου

Α' Αντιπρόεδρος: Γιώργος Καρύμπας

Β' Αντιπρόεδρος: Νίκος Καρδιάς

Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Γεωργιάδης

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Μιχάλης Κουμουτσάκος

Ταμίας: Γιάννης Μεχτερίδης

Εκπρόσωποι στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα λειτουργίας Λαϊκών Αγορών: Γιώργος Καζέπης με αναπληρωτή τον Δημήτρη Βασιλειάδη και Κωνσταντίνος Σφυρλάς με αναπληρωτή τον Γιώργο Κούλιο.

Μέλη

Αναστάσιος Σουκαράς

Κώστας Καλοΐδης

Γιώργος Καραντζάς

Νεκτάριος Ροδάκης

Δημήτρης Κουρλιάς

Κώστας Βαρτζής

Γιώργος Κατούφας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταξί με πινακίδα απεργίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαϊκές αγορές και ταξί διαμαρτύρονται στα Μάλγαρα στηρίζοντας τους αγρότες

Επαγγελματίες λαϊκών αγορών και ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Μάλγαρα, εκφράζοντας αλληλεγγύη στους αγρότες και διαμαρτυρόμενοι για φορολογικές ρυθμίσεις και την υποχρεωτική ηλεκτροκίνηση.
Λαϊκή αγορά φρούτα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά οι λαϊκές αγορές Αττικής, εντείνονται οι αντιδράσεις για φορολόγηση

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές της Αττικής την Τετάρτη 3/12/25, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδίας, που αντιτίθεται στη φορολόγηση και ζητά διάλογο με το Υπουργείο Οικονομικών.
πάγκος λαϊκής αγοράς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απεργία οι λαϊκές αγορές στις 3 Δεκεμβρίου 2025

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 δεν θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές λόγω 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Συνομοσπονδία Παραγωγών και Πωλητών, διαμαρτυρόμενη για τα νέα φορολογικά μέτρα και την εφαρμογή ηλεκτρονικού δελτίου.
Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Αναγραφή τιμής παραγωγής στα βασικά αγαθά με νέο νόμο

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την αναγραφή της τιμής παραγωγής κάτω από την τιμή πώλησης για ενίσχυση της διαφάνειας στην αγορά.
Τάκης Θεοδωρικάκος συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Αυστηροί έλεγχοι και μειώσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ

Ο υπ. Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος στέλνει αυστηρό μήνυμα για τήρηση του νόμου, ανακοινώνει νέα Αρχή Προστασίας Καταναλωτή, μέτρα κατά της ακρίβειας και ελέγχους σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές.
Έλεγχοι σε λαϊκή αγορά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαϊκές αγορές: Επιτάχυνση διαδικασιών για νέες άδειες από υπ. Ανάπτυξης

Το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά σε επιτάχυνση έκδοσης νέων αδειών για λαϊκές αγορές, ανοίγοντας τον δρόμο σε περισσότερους επαγγελματίες και παραγωγούς, με στόχο την αναβάθμιση του θεσμού.