ΓΔ: 2249.45 -2.15% Τζίρος: 161.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:17:43
Τρακτέρ σε κινητοποίηση
Φώτο: Τα μπλόκα και οι κινητοποιήσεις των αγροτών, Credits: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Έξοδος από Αθήνα: Με καθυστερήσεις λόγω αγροτικών μπλόκων στην εθνική οδό

Με μειωμένες ταχύτητες και καθυστερήσεις εξελίσσεται η έξοδος από την Αθήνα προς Λαμία λόγω μπλόκων. Κίνηση σε Ριτσώνα, Θήβα και Κάστρο Βοιωτίας.

Με σημαντικές καθυστερήσεις και μειωμένες ταχύτητες πραγματοποιείται η έξοδος των εκδρομέων από την Αθήνα προς την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, λόγω των αγροτικών μπλόκων που επηρεάζουν κρίσιμα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.

Η κυκλοφορία διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες μέσα από τα μπλόκα των τρακτέρ, ενώ η Τροχαία έχει ενισχύσει την παρουσία της σε κομβικά σημεία για τη ρύθμιση της ροής των οχημάτων. 

Τα ΙΧ και τα λεωφορεία κινούνται κανονικά στο εθνικό δίκτυο, ενώ τα φορτηγά εκτρέπονται σε παράπλευρους δρόμους μέσω του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα προβλήματα ξεκινούν μετά τον κόμβο της Χαλκίδας για τα οχήματα που κατευθύνονται από την Αθήνα προς τη Λαμία. 

Από το 70ό χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και για περίπου 5 χιλιόμετρα, μέχρι τον κόμβο της Ριτσώνας, η κυκλοφορία περιορίζεται σε ένα ρεύμα, με τις ταχύτητες να μην ξεπερνούν τα 30 χιλιόμετρα την ώρα.

Μετά τον κόμβο της Ριτσώνας, στο 75ο χιλιόμετρο, η κυκλοφορία αποκαθίσταται προσωρινά, ωστόσο τρία χιλιόμετρα πριν τον κόμβο της Θήβας οι οδηγοί αναγκάζονται να μειώσουν εκ νέου ταχύτητα για να περάσουν από το επόμενο μπλόκο των τρακτέρ. 

Η διέλευση γίνεται ελεγχόμενα και με αυξημένη προσοχή, υπό την επίβλεψη της Τροχαίας.

Από το σημείο αυτό και για περίπου 20 χιλιόμετρα, η κυκλοφορία στον εθνικό δρόμο εξελίσσεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

 Παρόλα αυτά, στο 110ό χιλιόμετρο, λίγο πριν από το Κάστρο Βοιωτίας, τα οχήματα μειώνουν και πάλι ταχύτητα για να περάσουν από νέο αγροτικό μπλόκο, με την κυκλοφορία να διεξάγεται σε δύο λωρίδες.

Μετά το Κάστρο, η εικόνα βελτιώνεται αισθητά. Στην περιοχή της Αταλάντης, οι αγρότες έχουν αφήσει ανοιχτές δύο λωρίδες, μειώνοντας την ταλαιπωρία και επιτρέποντας ομαλότερη ροή των οχημάτων. 

Αντίστοιχα, στον Μπράλο, παρατηρούνται μικρότερες καθυστερήσεις σε σύγκριση με τα προηγούμενα τμήματα της διαδρομής.

Οι αρχές συνιστούν στους οδηγούς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία όπου η κυκλοφορία διεξάγεται σε ένα ρεύμα. 

Η κατάσταση μεταβάλλεται συνεχώς, καθώς η αυξημένη κίνηση από την Αθήνα προς τη Λαμία προκαλεί νέες καθυστερήσεις σε κομβικά σημεία όπως η Ριτσώνα, η Θήβα και το Κάστρο Βοιωτίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροχαία και φορτηγό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εντατικοί έλεγχοι Τροχαίας - 1.073 παραβάσεις σε μία μέρα

Σε 1.073 παραβάσεις ΚΟΚ προχώρησε η Τροχαία το τελευταίο 24ωρο σε ελέγχους στη Θεσσαλονίκη. Οι περισσότερες αφορούσαν ταχύτητα, φορτηγά και μη χρήση κράνους σε ηλεκτρικά πατίνια, ενώ καταγράφηκαν και άλλες παραβάσεις.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγικό τροχαίο στα Άνω Πατήσια: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε 79χρονη

Τραγικό τροχαίο στα Άνω Πατήσια: Φορτηγό παρέσυρε 79χρονη στη συμβολή Ηρακλείου και Ορφανίδου, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μεταφερθεί βαριά τραυματισμένη στο ΚΑΤ, όπου υπέκυψε στα τραύματά της.
Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρό τροχαίο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης με εκτροπή Ι.Χ. αυτοκινήτου

Τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το πρωί στη διασταύρωση Κρανιδιώτη και Καζαντζίδη, Πυλαία Θεσσαλονίκης, όταν Ι.Χ. εξετράπη της πορείας του. Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική και μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οδήγηση με 145 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή υπό μέθη

Στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη 29χρονος που οδηγούσε με 145 χλμ./ώρα αντί του ορίου των 60, στην Περιφερειακή Οδό, ενώ βρέθηκε να έχει καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το επιτρεπτό όριο, σύμφωνα με την Αστυνομία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 39χρονος στη Μύκονο για διακίνηση ναρκωτικών

Στη Μύκονο συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση κοκαΐνης και χασίς. Σε έρευνα στο όχημα και το σπίτι του βρέθηκαν 235,2 γραμμάρια κοκαΐνης, μέρος σε 21 φιξάκια, με συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου.