Ένας 36χρονος αλλοδαπός συνελήφθη το βράδυ των Χριστουγέννων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς βρέθηκε να κατέχει πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, ενώ οδηγούσε όχημα.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ομονοίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν το όχημα του 36χρονου κατά τη διάρκεια περιπολίας και θεώρησαν ύποπτη την κίνησή του, καλώντας τον για έλεγχο.
Ο οδηγός ακινητοποίησε το αυτοκίνητο, αλλά στη συνέχεια επιχείρησε να τραβήξει πιστόλι από το παντελόνι του, το οποίο είχε φυσίγγιο στη θαλάμη. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα, τον ακινητοποίησαν παρά την αντίσταση που προέβαλε και τον οδήγησαν στο Τμήμα για τη σχετική δικογραφία.
Κατασχέθηκαν το πιστόλι, ένας γεμιστήρας και τέσσερα επιπλέον φυσίγγια που βρέθηκαν στην κατοχή του. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.