ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλή
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αγορεύει στη Βουλή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης.

Χαρακόπουλος: Το 2026 απαιτεί πολιτική σταθερότητα και στήριξη των εισοδημάτων

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τονίζει ότι το 2026 χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για να συνεχιστεί η οικονομική πολιτική και να στηριχθούν εισοδήματα, υγεία και παιδεία.

Το 2026 αναμένεται να αποτελέσει καθοριστική χρονιά για την πορεία της χώρας, καθώς οι προκλήσεις στο εσωτερικό και το διεθνές περιβάλλον παραμένουν πολλές και σύνθετες. 

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Λαρίσης, Μάξιμο Χαρακόπουλο, η πολιτική σταθερότητα είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τη γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, Ρένα Καραλαριώτου, τόνισε τον σημαντικό ρόλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη διασύνδεση της Κεντρικής Διοίκησης με τις Περιφέρειες και την κοινωνία. 

Εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του για την ενημέρωση και τη συνεργασία που είχε με την κ. Καραλαριώτου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η οποία κινείται σε ρυθμούς διπλάσιους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, επιτρέπει την υλοποίηση παρεμβάσεων για την ενίσχυση των εισοδημάτων. 

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης κρίσιμων τομέων όπως η υγεία, η παιδεία και η άμυνα.

Ωστόσο, επισήμανε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. 

Θέματα όπως η ακρίβεια, το κόστος στέγασης και οι δυσκολίες στον πρωτογενή τομέα, παραμένουν στις κυβερνητικές προτεραιότητες για το επόμενο έτος.

Όσον αφορά τον αγροτικό κόσμο, ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ακούει τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, που αντιμετωπίζουν προκλήσεις λόγω φυσικών καταστροφών, υψηλού κόστους παραγωγής, ασθενειών, καθυστερήσεων πληρωμών και χαμηλών τιμών στις διεθνείς αγορές.

Τόνισε τη δέσμευση για ρεαλιστική αντιμετώπιση των αιτημάτων τους, στο πλαίσιο των περιορισμών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, αναγνωρίζοντας τη σημασία τους ως βασικό πυλώνα της οικονομίας.

Κλείνοντας, ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης. 

Εξέφρασε την προσδοκία να συμμετάσχουν στην κοινοβουλευτική επιτροπή με διακομματικό προεδρείο, όπως πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για μια εθνική στρατηγική που θα δεσμεύει τις επόμενες κυβερνήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Θα έρθει ρύθμιση για πετρέλαιο των αγροτών και άλλα μέτρα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου της ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αγροτικές κινητοποιήσεις και συνεχίζει τον διάλογο και τις δεσμεύσεις για την επίλυση τοπικών προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα, χωρίς οριζόντιες λύσεις.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Δένδιας στην εκδήλωση της ΝΔ Ροδόπης στην Κομοτηνή

Ο Νίκος Δένδιας παρευρέθηκε στην εκδήλωση της ΝΔ Ροδόπης στην Κομοτηνή για την κοπή της βασιλόπιτας, μιλώντας για το έργο της κυβέρνησης στην Εθνική Άμυνα και τη μακροχρόνια σχέση του με το κόμμα.
Σχολικό κτίριο Καρδίτσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απινιδωτές στα σχολεία: Έναρξη υλοποίησης εντός του 2026, λέει ο Βλάσης

Η προμήθεια και διανομή απινιδωτών σε σχολεία θα υλοποιηθεί το καλοκαίρι του 2026, με ολοκλήρωση αρχές 2027, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας. Θα υπάρχει και πρόγραμμα επιμόρφωσης για τη σωστή χρήση τους.
Γυναίκα σε εκδήλωση ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν νομοσχέδιο με κοινωνική συμφωνία

Η Μαρία Συρεγγέλα τόνισε στη Βουλή τη σημασία του μέτρου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ασκώντας κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επειδή καταψήφισαν νομοσχέδιο που προέκυψε με σύμφωνη γνώμη όλων των Κοινωνικών Εταίρων.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Κριτική σε Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου για τοξικότητα και εντάσεις

Η Αλεξάνδρα Σδούκου αναφέρθηκε στις Συλλογικές Συμβάσεις, την ένταση στη Βουλή και τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι οι δεσμεύσεις τηρούνται και ο διάλογος κυβέρνησης-αγροτών συνεχίζεται.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΕΕ

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Εθνική Κοινωνική Συμφωνία. Αιχμές για προγράμματα κατάρτισης της ΕΕ και πολιτικό πολιτισμό.