ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
Φώτο: Shutterstock

Σήμερα η απόφαση για την υπόθεση Τοπαλούδη

Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή από το δικαστήριο, οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Στις 12 το μεσημέρι, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για την υπόθεση της 19χρονης Ελένης Τοπαλούδη που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των δύο σχεδόν συνομιλήκων της κατηγορούμενων, στις 28 Νοεμβρίου 2018 στη Ρόδο.

Το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει αν οι δύο κατηγορούμενοι είναι εξίσου ένοχοι για όσα φρικιαστικά έζησε η φοιτήτρια, λίγες ώρες πριν την πετάξουν αιμόφυρτη, αλλά ζωντανή ακόμη, σε απόκρημνη παραλία, όπως ζήτησε η Εισαγγελέας ή αν έχουν επιμερισμένες ευθύνες για το συγκλονιστικό τέλος της φοιτήτριας.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ροδίτης κατηγορούμενος και ο αλβανικής καταγωγής συγκατηγορούμενός του, από κοινού, βίασαν, βασάνισαν και στη συνέχεια πέταξαν στη θάλασσα την Ελένη. Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει βιασμός και αποδίδουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για τη σκληρή κακοποίηση με γροθιές, χτυπήματα με ένα ηλεκτρικό σίδερο και μαχαιριές που δέχθηκε η φοιτήτρια λίγο πριν βρεθεί στη θάλασσα. Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι ρίχνουν, επίσης, την ευθύνη ο ένας στον άλλον και για την κατακρήμνιση της λιπόθυμης φοιτήτριας στα βράχια.

Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή από το δικαστήριο, οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εισαγγελία δεν αναλαμβάνει την έρευνα για τις δύο γυναικοκτονίες

Ο εισαγγελέας Ολιβιέ Κριστάν δεν θα ασχοληθεί με την υπόθεση Πριζόν, ο οποίος κατηγορείται για διπλή γυναικοκτονία. Ο Πριζόν είχε συλληφθεί στην Πορτογαλία και στο παρελθόν διαδήλωνε για πατέρες που έχασαν επιμέλεια.
Σημαία Κούβας πόρτα
ΔΙΕΘΝΗ

Κούβα: Χάρη σε 2.010 φυλακισμένους, 20 αποφυλακίστηκαν από τη Λα Λίμα

Περίπου 20 κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν σήμερα από φυλακή της Αβάνας, μετά την ανακοίνωση της κουβανικής κυβέρνησης για χορήγηση χάρης σε 2.010 άτομα ως ανθρωπιστική πράξη λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας των Καθολικών.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή η 77χρονη για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στη Θεσσαλονίκη

Προφυλακιστέα κρίθηκε 77χρονη στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενη για τη δολοφονία του 82χρονου συζύγου της. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες, ενώ ιατροδικαστικά αναφέρεται ισχαιμικό επεισόδιο από κακώσεις στα πλευρά.
Άδειο δικαστήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένωση Εισαγγελέων: Η Ζ. Κωνσταντοπούλου προσβάλλει και παρανομεί στα δικαστήρια

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επέκρινε έντονα τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη δίκη για τα Τέμπη, τονίζοντας πως η στάση της εμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή της δίκης στη Λάρισα.