Η Περιφέρεια Αττικής ανακοινώνει ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με δωρεάν είσοδο, προσφέροντας δράσεις και εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις, στο Protergia Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Πεδίον του Άρεως και στο ΔΕΗ Xmas West Park στο Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν με γνωστούς καλλιτέχνες, street parties, συναυλίες για όλη την οικογένεια, εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά και διασκεδαστικά happenings.
Η διοργάνωση στοχεύει να δημιουργήσει μια εορταστική ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά της Αττικής.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, «η αλλαγή του χρόνου είναι πάντα μια στιγμή ελπίδας», υπογραμμίζοντας τη σημασία των δημόσιων χώρων ως σημεία ζωής και πολιτισμού για τους πολίτες.
Το ΔΕΗ Xmas West Park φιλοξενεί την Κλαυδία και τους DJ Playmen το βράδυ της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου στις 23.00, λίγο πριν την έλευση του 2026.
Ο περιφερειάρχης θα παρευρεθεί για την αντίστροφη μέτρηση, ενώ ένα εντυπωσιακό drone show θα φωτίσει τον ουρανό, συνδέοντας τις εκδηλώσεις με το Protergia Χριστουγεννιάτικο Χωριό.
Νωρίτερα, οι COOKS παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό μουσικό-γευστικό show, ενώ το Σάββατο 3 Ιανουαρίου η αυλαία πέφτει με το μαγικό show του Sankara.
Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν δραστηριότητες όπως το stage των δήμων, καρουζέλ, παγοδρόμιο και παραστάσεις street artists.
Το ΔΕΗ Xmas West Park λειτουργεί καθημερινές 17:00-22:00 και Σαββατοκύριακα 10:00-22:00, με ελεύθερη είσοδο. Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: www.xmaswestpark.gr
Στο main stage του Protergia Χριστουγεννιάτικου Χωριού, η Ελένη Φουρέιρα, ο ZAF και ο DJ Bobito υπόσχονται ένα εντυπωσιακό street party την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από τις 23.00 μέχρι τα ξημερώματα. Νωρίτερα, μουσικοί του δρόμου δημιουργούν ζωντανές σκηνές σε διάφορα σημεία του πάρκου.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και μετά την Πρωτοχρονιά: Στις 3 Ιανουαρίου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου παρουσιάζει τραγούδια από την 40χρονη πορεία του, ενώ την ίδια ημέρα οι Μολυβένιοι Στρατιώτες παρελαύνουν με εντυπωσιακά κοστούμια.
Στις 4 Ιανουαρίου, ο Πάνος Μουζουράκης εμφανίζεται στη σκηνή, ενώ ανήμερα των Θεοφανίων, η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας κλείνει το εορταστικό πρόγραμμα με πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.
Το Protergia Χριστουγεννιάτικο Χωριό παραμένει ανοικτό έως και τις 7 Ιανουαρίου 2026, καθημερινές 16:30-22:00 και Σαββατοκύριακα 10:00-22:00, με ελεύθερη είσοδο. Το αναλυτικό πρόγραμμα διατίθεται στην ιστοσελίδα https://xmasvillageattica.gr.