ΓΔ: 2274.1 2.44% Τζίρος: 162.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:57:37
Διάδρομος σούπερ μάρκετ
Φωτο: Σούπερ Μαρκετ. Credit: Shutterstock

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ξανθής σταφίδας από Αργεντινή λόγω ωχρατοξίνης Α

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ανάκληση του προϊόντος «Βιο Farma Bio Σταφίδα Ξανθή» 200 γρ., προέλευσης Αργεντινής, λόγω ωχρατοξίνης Α πάνω από τα όρια. Οι καταναλωτές να μην το καταναλώσουν.

Ο ΕΦΕΤ, μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, ανακοίνωσε τη διακίνηση σταφίδας προέλευσης Αργεντινής στην ελληνική αγορά, στην οποία εντοπίστηκε η παρουσία ωχρατοξίνης Α σε επίπεδα που υπερβαίνουν τα νομοθετικά επιτρεπτά όρια.

Το προϊόν αφορά τη «Βιο Farma Bio Σταφίδα Ξανθή» σε συσκευασία των 200 γραμμαρίων, το οποίο διακινείται από την εταιρεία ΝΤΙΜΦΙΛ ΑΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία προχώρησε στην ανάκληση όλων των παρτίδων του συγκεκριμένου προϊόντος και βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν. Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία επιστροφής ή αντικατάστασης, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία ΝΤΙΜΦΙΛ Α.Ε.

Πηγή: www.dimfil.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκινά η συνέλευση ΠΟΥ με το βλέμμα σε χανταϊό και Έμπολα

Ξεκινά η γενική συνέλευση του ΠΟΥ με θέματα συνθήκη για πανδημίες και αποχώρηση ΗΠΑ-Αργεντινής, ενώ κυριαρχεί ανησυχία για χανταϊό και Έμπολα. Ο ΠΟΥ αποδυναμωμένος μετά την έξοδο ΗΠΑ, μειώνει προϋπολογισμό και προσωπικό.
ράφια σνακ σούπερ μάρκετ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάκληση κουλουριών από τον ΕΦΕΤ λόγω ανίχνευσης αλλεργιογόνου ουσίας

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παρτίδα κουλουριών λόγω μη δηλωμένης παρουσίας φουντουκιού. Προτρέπει τους αλλεργικούς καταναλωτές να μην καταναλώσουν το προϊόν, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι είναι σε εξέλιξη.
Φάρμακα και χάπια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι πρέπει να ξέρετε για τις κυτταρικές θεραπείες: Μύθοι και αλήθειες

Οι κυτταρικές θεραπείες και τα ATMPs προσφέρουν νέες ελπίδες για σοβαρές παθήσεις, βασιζόμενα σε κύτταρα και γονιδιακές τεχνικές. Κομβικός ο ρόλος των βλαστικών κυττάρων στην αναγεννητική ιατρική, σύμφωνα με τη Μαρία Ρουμπελάκη.