ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 05:48:14 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Υποχρεωτική η μάσκα για τους πελάτες στα καταστήματα των Mall

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε πως ο λόγος του μέτρου αυτού είναι η λειτουργία κλιματιστικών εντός των χώρων των καταστημάτων. Σύντομα αναλυτικές οδηγίες λειτουργίας των Mall.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας τόσο από πελάτες όσο και από το προσωπικό εντός των καταστημάτων εμπορικών κέντρων τύπου Mall, διαμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Mιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός εξήγησε πως ο λόγος του μέτρου αυτού είναι η λειτουργία κλιματιστικών εντός των χώρων των καταστημάτων. Παράλληλα, όπως εξήγησε θα υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας στους υπόλοιπους χώρους.

Όπως ανακοίνωσε εχθές, ο υπουργός, από τη Δευτέρα, δύο εβδομάδες νωρίτερα απ΄ότι είχε προγραμματιστεί, επαναλειτουργούν τα εμπορικά πολυκαταστήματα, τύπου Μall. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι σύντομα θα εκδοθούν οδηγίες για τη λειτουργία τους.

Υπενθυμίζεται πως εκτός από τα εμπορικά πολυκαταστήματα, τη Δευτέρα θα ανοίξουν επίσης οι ζωολογικοί κήποι και οι αρχαιολογικοί χώροι.

Επίσης θα επαναλειτουργήσουν  με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, οι γραμματείες των δικαστηρίων της χώρας.

Μία ημέρα μετά, την Τρίτη, θα επαναλειτουργήσει, με διευρυμένο ωράριο, η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Τέλος τη Δευτέρα επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές της Α' και Β' Λυκείου αλλά και των Γυμνασίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xardalias-politiki prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρεία σύσκεψη για την επιδημιολογική κατάσταση στην Π. Ε. Κοζάνης

H παράταση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης λόγω της ιδιαίτερης επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται στην περιοχή, έχει δημιουργήσει κλίμα δυσαρέσκειας, στον εμπορικό κόσμο και στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.
emporio-katastimata-click inside-click away
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεβάζουν ρολά τα καταστήματα, πώς θα γίνονται οι αγορές από σήμερα

H επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να αναρτά τον μέγιστο αριθμό καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος. Στην περίπτωση του click away, πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πελατών.
magazia-katastimata-emporio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν ανοίγει το εμπόριο και οι μετακινήσεις σε τρεις περιοχές

Το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο σε Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα οδήγησε τους λοιμωξιολόγους να βάλουν εισηγηθούν την παράταση του κλεισίματος των καταστημάτων και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.