ΓΔ: 2122.6 -2.27% Τζίρος: 315.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Επιβατικό αεροπλάνο νύχτα
Αεροπλάνο σε απογείωση νύχτα με φώτα αεροδρομίου στο βάθος.

Δεν πραγματοποιούνται προσγειώσεις και απογειώσεις στα αεροδρόμια της χώρας

Προβλήματα στις συχνότητες του εναέριου ελέγχου προκάλεσαν το πρωί καθυστερήσεις και καθήλωση αεροσκαφών στα ελληνικά αεροδρόμια. Εξυπηρετούνται μόνο οι πτήσεις που βρίσκονται ήδη στον αέρα.

Σημαντικά προβλήματα έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες στον ελληνικό εναέριο χώρο, καθώς παρουσιάστηκαν δυσλειτουργίες στις συχνότητες επικοινωνίας, με αποτέλεσμα την καθήλωση αεροσκαφών σε αεροδρόμια της χώρας.

Το ζήτημα εντοπίστηκε το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω τεχνικών προβλημάτων στις συχνότητες του Κέντρου Ελέγχου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Τα προβλήματα εμφανίστηκαν στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Κέντρων Ελέγχου Περιοχής Αθηνών και Μακεδονίας στο Ελληνικό, που είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας στις αντίστοιχες περιοχές ευθύνης.

Αυτή τη στιγμή, εξυπηρετούνται μόνο οι πτήσεις που βρίσκονται ήδη στον αέρα, ενώ οι νέες αναχωρήσεις παραμένουν σε αναμονή μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σε συνεργασία με την Cosmote, εργάζεται εντατικά για τον εντοπισμό και την επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την ΥΠΑ για την εξέλιξη της κατάστασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειο αεροπλάνο καμπίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Λούφτχανσα: Επανεκκινούν οι πτήσεις Λάρνακα-Γερμανία από το Σάββατο

Η Lufthansa επαναφέρει το Σάββατο τις πτήσεις από και προς Λάρνακα, ενώ παρατάσσει την αναστολή δρομολογίων για Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι, Τελ Αβίβ, Βηρυτό, Τεχεράνη, Αμάν και Ερμπίλ έως τα τέλη Μαρτίου ή Απριλίου.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Air France διακόπτει τις πτήσεις προς Αβάνα από 29 Μαρτίου λόγω έλλειψης καυσίμων

Η Air France διακόπτει από 29 Μαρτίου τις πτήσεις της προς Αβάνα λόγω έλλειψης καυσίμων στην Κούβα. Ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν από 15 Ιουνίου, αν βελτιωθεί η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται τρεις πτήσεις την εβδομάδα.
Αεροσκάφος Wizz Air
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Wizz Air: Παράταση αναστολής πτήσεων Μέση Ανατολή ως 15 Μαρτίου

Η Wizz Air παρατείνει μέχρι 15 Μαρτίου την αναστολή πτήσεων από και προς Ισραήλ, Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι και Αμμάν. Οι πτήσεις προς Τζέντα και Μεδίνα επανεκκινούν 8 Μαρτίου. Προτεραιότητα παραμένει η ασφάλεια επιβατών και πληρώματος.