Δικογραφία σε βάρος 42χρονου ιδιοκτήτη εταιρείας σχηματίστηκε από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η υπόθεση αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας. Τον Ιούνιο του 2025, ο 42χρονος, ως ιδιοκτήτης και οδηγός φορτηγού, με τη συνδρομή τρίτου ατόμου, προχώρησε σε ανεξέλεγκτη απόρριψη στερεών αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων, καθώς και μπαζών ανακαινίσεων, τα οποία μετέφερε με το όχημά του.
Αντί να παραδώσει τα απόβλητα σε νόμιμα αδειοδοτημένη μονάδα διαχείρισης και ανακύκλωσης, τα εγκατέλειψε ανεξέλεγκτα σε περιοχή, προκαλώντας σοβαρή ρύπανση.
Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η ανεξέλεγκτη αυτή απόρριψη είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, τη μεταβολή της γεωμορφολογίας του εδάφους και τη διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας, καθιστώντας την περιοχή ακατάλληλη για τις προοριζόμενες χρήσεις.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.