ΓΔ: 2122.6 -2.27% Τζίρος: 315.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία
Φώτο: Shutterstock

Θεσσαλονίκη: Δημοτικό διαμέρισμα σε μονογονεϊκή μέσω κοινωνικής στέγασης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης απέδωσε για πρώτη φορά δημοτικό διαμέρισμα σε μονογονεϊκή οικογένεια μέσω του προγράμματος «Κοινωνική στέγαση».

Σε μονογονεϊκή οικογένεια αποδόθηκε για πρώτη φορά διαμέρισμα ιδιοκτησίας του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνική στέγαση για τις πλέον ευάλωτες ομάδες».

 Η υπογραφή του πρώτου μισθωτηρίου κοινωνικής κατοικίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο, σηματοδοτώντας την έναρξη της πρωτοβουλίας για στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Πρόκειται για το πρώτο δημοτικό ακίνητο στην Ελλάδα που παραδίδεται σε δικαιούχους μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος. Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει διαθέσει συνολικά επτά ακίνητα για τις αυξημένες ανάγκες κοινωνικής στέγασης, τα οποία θα αποδοθούν σταδιακά το επόμενο διάστημα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, τόνισε ότι «η στέγαση είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο». Υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας προς όφελος των κοινωνικά ευάλωτων συμπολιτών, προσφέροντας στέγη με όρους αξιοπρέπειας και σταθερότητας.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας, Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος, επισήμανε πως ο δήμος θα συνεχίσει να διαμορφώνει ένα λειτουργικό πλαίσιο κοινωνικής και προσιτής κατοικίας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες όσων το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΜΑΘ Α.Ε., Άννα Μίχου, ανέφερε ότι ολοκληρώνεται η ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση 40 διαμερισμάτων, με τα πρώτα να αποδίδονται ήδη στους δικαιούχους. Προβλέπεται ότι τα αποτελέσματα αυτά θα πολλαπλασιαστούν έως το τέλος του 2029.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη μέσω συνεργασίας του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, του δήμου Θεσσαλονίκης και της ΜΑΘ Α.Ε., που λειτουργεί ως φορέας υλοποίησης.

Οι ωφελούμενοι αποκτούν πρόσβαση σε κοινωνική στέγαση μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, με συνολικό ορίζοντα τουλάχιστον οκτώ ετών και μισθωτήρια αρχικής διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων ετών. Το μίσθωμα είναι οικονομικά προσιτό και σημαντικά μειωμένο σε σχέση με τις τιμές της αγοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε φορτηγό με φορτίο ψυκτικού υγρού

Φορτηγό που μετέφερε ψυκτικό υγρό τυλίχτηκε στις φλόγες στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Ασσήρου. Για την κατάσβεση επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα. Ο οδηγός είναι καλά, άγνωστα τα αίτια της φωτιάς.
Κίνηση ταξί στο κέντρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις οδηγοί ταξί αφηγούνται την Αθήνα στο ντοκιμαντέρ «Αλλού ο Δρόμος»

Η ταινία «Αλλού ο Δρόμος» της Ειρήνης Βουρλούμη, που προβάλλεται στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει την Αθήνα μέσα από τις ζωές τριών βετεράνων οδηγών ταξί και τη μοναδική καθημερινότητά τους.
Οθόνη εφαρμογής ChatGPT
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Θεσσαλονίκη: Η λαμπάδα ChatGPT φέρνει AI στην Ανάσταση

Φέτος το Πάσχα, κυκλοφορεί λαμπάδα με το λογότυπο του ChatGPT, έμπνευση του Αλέξη Γεράκη από τη Θεσσαλονίκη. Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που υπάρχουν ήδη λίστες προκράτησης για την ευφάνταστη αυτή πασχαλινή δημιουργία.
Σύνεδροι σε πάνελ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πολλοί ρόλοι και χαμηλές αμοιβές για δημοσιογράφους στην περιφέρεια

Δημοσιογράφοι στην επαρχία καλούνται να εργαστούν σε πολλαπλούς ρόλους με χαμηλότερες αμοιβές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ συχνά αντιμετωπίζουν επιπλέον δυσκολίες λόγω φύλου και φαινόμενα επιστροφής μέρους του μισθού στους εργοδότες.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Το πρωτάθλημα θα το πάρουμε ξανά με εναλλακτικό σχέδιο

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι θα ξεκινήσει το πολιτικό του εγχείρημα όταν υπάρξει στέρεο, εναλλακτικό σχέδιο και έτοιμη ομάδα, επισημαίνοντας την ανάγκη ισχυρής εναλλακτικής πρότασης και ασκώντας κριτική στη Νέα Δημοκρατία.