Φώτο: ΑΠΕ

Δέκα νέα κρούσματα και ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 22 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών, οκτώ (36,4%) είναι γυναίκες. Το 95,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 96 ασθενείς.

Άλλο ένα θύμα του κορονοϊού και συνολικά 166 καταγεγραμμένους θανάτους στη χώρα ανακοινώθηκε σήμερα ενώ συνολικά 10 νέα κρούσματα είχαμε σήμερα και συνολικά 2.850, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 617 (21,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.476 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 22 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών, οκτώ (36,4%) είναι γυναίκες. Το 95,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 96 ασθενείς.

Από τα θύματα οι 48 ήταν γυναίκες (28,9%). Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 139.445 κλινικά δείγματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προληπτικοί έλεγχοι κλιμακίων του ΕΟΔΥ σε δήμους της Ξάνθης

Δέκα κλιμάκια του ΕΟΔΥ επιχειρούν προκειμένου να καταγράψουν τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς στην Περιφερειακή Ενότητα στο πρόσφατο παρελθόν, έχει σημειωθεί έντονο επιδημιολογικό φορτίο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύψας: Στη Β. Ελλάδα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα - Ίσως σταματήσει ο Τουρισμός

Για αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Β. Ελλάδα που θα φανεί τις επόμενες μέρες κάνει λόγο ο καθηγητής Νίκος Σύψας, ο οποίος προειδοποιεί για τις επιπτώσεις του εφησυχασμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδημιολογική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για αντισώματα έναντι του κορονοϊού

Στόχος είναι να ελεγχθούν 5.000 άτομα (εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και φοιτητές) και η μελέτη έχει ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή Βιοηθικής και Δεοντολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος: Ένας στους τρεις Έλληνες δεν ανησυχεί πλέον για την πανδημία

Μειώνεται σταδιακά το άγχος των Ελλήνων σχετικά με τον κορονοϊό. Συντριπτική η αποδοχή των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον ιατρικό κόσμο.