ΓΔ: 2236.24 -0.47% Τζίρος: 240.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ρυμουλκό στο λιμάνι
Ρυμουλκό πλοίο κινείται σε ήρεμα νερά ελληνικού λιμανιού, με φόντο βουνά.

Σύλληψη κυβερνήτη φορτηγίδας, βύθιση σκαφών και διακομιδές ασθενών

Συνελήφθη κυβερνήτης φορτηγίδας στο Πέραμα, σημειώθηκε βύθιση αλιευτικών σκαφών στη Ρόδο, ενώ πραγματοποιήθηκαν και διακομιδές ασθενών, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της 22ας Ιανουαρίου 2026.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης συνελήφθη στο Πέραμα ένας 26χρονος κυβερνήτης φορτηγίδας-λάντζας, ελληνικής σημαίας, για παραβάσεις που αφορούν τον απόπλου χωρίς άδεια, απείθεια, κοινώς επικίνδυνη βλάβη και έκθεση σε κίνδυνο, βάσει του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου και του Ποινικού Κώδικα.

Το σκάφος, με δύο άτομα πλήρωμα, απέπλευσε από τη «Γερμανική Σκάλα» Περάματος προς το αγκυροβόλιο του Πειραιά χωρίς τη σχετική άδεια και παρά την ισχύουσα απαγόρευση απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κατά τη διάρκεια του πλου, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να ζητηθεί συνδρομή, η οποία παρασχέθηκε αρχικά από το κρουαζιερόπλοιο «MEL SPIRIT» και στη συνέχεια από το ρυμουλκό «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ». 

Μετά την αποκατάσταση της βλάβης, το πλοίο επέστρεψε με ασφάλεια στον λιμένα Περάματος, συνοδευόμενο από το ρυμουλκό. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε για τη βύθιση δύο αλιευτικών σκαφών στο λιμάνι «ΚΟΛΩΝΑ» της Ρόδου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Από το περιστατικό δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Παράλληλα, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν διακομιδές ασθενών που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκε 79χρονος από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής Καβάλας με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο “ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VI”, καθώς και 26χρονη από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

37χρονος τραυματίστηκε ελαφρά σε εργασίες πλοίου στη Δραπετσώνα

Ελαφρά τραυματίστηκε 37χρονος εργαζόμενος σε ναυπηγοεπισκευαστική επιχείρηση στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από μεταλλικό εξάρτημα σκαλωσιάς. Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ».
Φοιτητές σε ομάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανιώνας στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου φιλοξένησε 39 σπουδαστές της ΑΕΝ Μηχανιώνας για εκπαιδευτική επίσκεψη με έμφαση στις σύγχρονες ναυπηγικές τεχνολογίες, υποδεχόμενοι τους φοιτητές ο Λ. Δημητριάδης-Ευγενίδης και ο Ι. Γκόλιας.
Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Νέο ψηφιακό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Λιμενικό

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε τη δημοπράτηση του νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Επιχειρήσεων Λιμενικού, με τεχνητή νοημοσύνη και διασύνδεση με drones, κάμερες και αισθητήρες για άμεση λήψη αποφάσεων σε κρίσεις.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό ατύχημα σε πλοίο στη Δραπετσώνα με τραυματισμό εργαζομένου

Ένας 37χρονος εργαζόμενος ιδιωτικού συνεργείου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε ταχύπλοο πλοίο με κυπριακή σημαία στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» για ιατρική φροντίδα.
Γυναίκα και μισθολογικό χάσμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΠΝΟ στηρίζει τις γυναίκες στη ναυτιλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα

Η Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία (18 Μαΐου) αναδεικνύει την ανάγκη για ισότητα και ευκαιρίες σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο, τονίζοντας τη σημασία της γυναικείας παρουσίας και συμμετοχής στις προκλήσεις του σήμερα.