ΓΔ: 2701.69 -0.18% Τζίρος: 432.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Κατασκευή φοιτητικών εστιών σε Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και Λευκάδα

Έτσι, μετά την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ξεκινά άμεσα η εκπόνηση σχετικής μελέτης, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ, για την κατασκευή φοιτητικών εστιών στις Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.

Η κατασκευή φοιτητικών εστιών στη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, με δεδομένο ότι στην Κέρκυρα έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία, προωθείται με την συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο της 3ης τροποποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης, με πρωτοβουλία της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, προκειμένου να δρομολογηθεί, όπως ανέφερε, η «οριστική λύση στο τεράστιο ζήτημα της έλλειψης στέγης για τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου».

Έτσι, μετά την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ξεκινά άμεσα η εκπόνηση σχετικής μελέτης, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ, για την κατασκευή φοιτητικών εστιών στις Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.

«Οι φοιτητικές εστίες δεν θα διευκολύνουν μόνο την στέγαση των φοιτητών και τις υποχρεώσεις των οικογενειών τους, αλλά ελπίζουμε ότι, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των σύγχρονων μελετών, να γίνουν πραγματικές εστίες φοιτητικής ζωής και με χώρους ψυχαγωγίας, εκδηλώσεων ουσιαστικής συνύπαρξης και φιλοξενίας», δήλωσε η περιφερειάρχης.

Στην Κεφαλλονιά και την Λευκάδα τα κτίρια των φοιτητικών εστιών θα ανεγερθούν σε ιδιόκτητα οικόπεδα του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ενώ στην Ζάκυνθο συζητούνται περιπτώσεις παραχώρησης οικοπέδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Κλειδί η ισόρροπη ανάπτυξη περιφέρειας ως το 2030

Ο Θ. Κοντογεώργης τόνισε στη Θεσσαλονίκη ότι η Ελλάδα ανέκτησε σταθερότητα και επενδυτικό ενδιαφέρον, θέτοντας ως στόχο να γίνει έως το 2030 από τις καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες, με νέα οικονομική και κοινωνική ισορροπία.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ουκρανικό πλήγμα στη Μπέλγκοροντ της Ρωσίας

Τέσσερις νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός ουκρανικού πλήγματος στη Μπέλγκοροντ, με θύματα γιατρό, πλήρωμα ασθενοφόρου και ανδρόγυνο. Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν επίσης από επιθέσεις drones στο Ντονέτσκ.
Δημήτρης Παπαστεργίου γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Παπαστεργίου: Τα ψηφιακά έργα φέρνουν την Περιφέρεια πιο κοντά στις πόλεις

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δ. Παπαστεργίου, τόνισε σε περιοδεία στη Β΄ Θεσσαλονίκης ότι η ψηφιακή μετάβαση αφορά όλη τη χώρα. Επισκέφτηκε το Κουφάλι, μίλησε για έργα οπτικών ινών και προγράμματα δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Η Δυτική Μακεδονία γίνεται παράδειγμα για όλη τη χώρα

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι η Δυτική Μακεδονία με το Κέντρο Υδρογόνου και τον υπερ-υπολογιστή ΑΙ, γίνεται πρότυπο πράσινης και ψηφιακής ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα, βελτιώνοντας την καθημερινότητα.
Παραδοσιακός οικισμός Σέρρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητική περιοδεία σε Σέρρες-Δράμα: Σημαντική η παρουσία μας

Ο Κ. Γκιουλέκας επισκέφθηκε Σέρρες και Δράμα με κυβερνητικό κλιμάκιο. Στις Σέρρες ανακοινώθηκε 11,2 εκατ. για το Αυτοκινητοδρόμιο, ενώ στη Δράμα προχωρούν αναβαθμίσεις σε επιχειρήσεις και το δημοτικό στάδιο με κρατική χρηματοδότηση.