ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Κατασκευή φοιτητικών εστιών σε Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και Λευκάδα

Έτσι, μετά την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ξεκινά άμεσα η εκπόνηση σχετικής μελέτης, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ, για την κατασκευή φοιτητικών εστιών στις Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.

Η κατασκευή φοιτητικών εστιών στη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, με δεδομένο ότι στην Κέρκυρα έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία, προωθείται με την συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο της 3ης τροποποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης, με πρωτοβουλία της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, προκειμένου να δρομολογηθεί, όπως ανέφερε, η «οριστική λύση στο τεράστιο ζήτημα της έλλειψης στέγης για τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου».

Έτσι, μετά την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ξεκινά άμεσα η εκπόνηση σχετικής μελέτης, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ, για την κατασκευή φοιτητικών εστιών στις Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.

«Οι φοιτητικές εστίες δεν θα διευκολύνουν μόνο την στέγαση των φοιτητών και τις υποχρεώσεις των οικογενειών τους, αλλά ελπίζουμε ότι, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των σύγχρονων μελετών, να γίνουν πραγματικές εστίες φοιτητικής ζωής και με χώρους ψυχαγωγίας, εκδηλώσεων ουσιαστικής συνύπαρξης και φιλοξενίας», δήλωσε η περιφερειάρχης.

Στην Κεφαλλονιά και την Λευκάδα τα κτίρια των φοιτητικών εστιών θα ανεγερθούν σε ιδιόκτητα οικόπεδα του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ενώ στην Ζάκυνθο συζητούνται περιπτώσεις παραχώρησης οικοπέδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλληνες αστυνομικοί δράση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου αστυνόμευσης σε οικισμούς Ρομά σήμερα

Ξεκίνησε σήμερα το σχέδιο αστυνόμευσης σε οικισμούς Ρομά με υψηλή εγκληματικότητα, με την εγκατάσταση ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών. Από 15 Νοεμβρίου το πρόγραμμα επεκτείνεται και στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Χρυσοχοΐδης.
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σειρά
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στον E65 έως 21 Νοεμβρίου λόγω ασφαλτικών εργασιών

Από 6 έως 21 Νοεμβρίου θα ισχύσουν ρυθμίσεις στον E65, με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας και της Λ.Ε.Α. στο ρεύμα προς Λαμία, λόγω έργων συντήρησης. Η Κεντρική Οδός ζητά προσοχή από τους οδηγούς.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Ενίσχυση της περιφέρειας με πόρους και κίνητρα για ανάπτυξη

Από το Επιμελητήριο Λακωνίας, ο Σωκράτης Φάμελλος ζήτησε ισχυρό αναπτυξιακό κράτος, στήριξη μικρομεσαίων και αγροτών και τίμια διαχείριση πόρων για μια δίκαιη, βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη.
Εκλογές στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλη νίκη του συντηρητικού περιφερειάρχη στις εκλογές Καλαβρίας

Ο Ρομπέρτο Οκιούτο κερδίζει με 57,5% τις τοπικές εκλογές στην Καλαβρία, ενώ ο Πασκουάλε Τρίντικο λαμβάνει 41%. Η συμμετοχή ανήλθε στο 43%. Ο Οκιούτο κάλεσε σε συνεργασία για την πολιτική ειρήνευση της περιοχής.