ΓΔ: 2557.4 1.06% Τζίρος: 112.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:29:41
Φώτο: Shutterstock

Κατασκευή φοιτητικών εστιών σε Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και Λευκάδα

Έτσι, μετά την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ξεκινά άμεσα η εκπόνηση σχετικής μελέτης, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ, για την κατασκευή φοιτητικών εστιών στις Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.

Η κατασκευή φοιτητικών εστιών στη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, με δεδομένο ότι στην Κέρκυρα έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία, προωθείται με την συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο της 3ης τροποποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης, με πρωτοβουλία της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, προκειμένου να δρομολογηθεί, όπως ανέφερε, η «οριστική λύση στο τεράστιο ζήτημα της έλλειψης στέγης για τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου».

Έτσι, μετά την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ξεκινά άμεσα η εκπόνηση σχετικής μελέτης, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ, για την κατασκευή φοιτητικών εστιών στις Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.

«Οι φοιτητικές εστίες δεν θα διευκολύνουν μόνο την στέγαση των φοιτητών και τις υποχρεώσεις των οικογενειών τους, αλλά ελπίζουμε ότι, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των σύγχρονων μελετών, να γίνουν πραγματικές εστίες φοιτητικής ζωής και με χώρους ψυχαγωγίας, εκδηλώσεων ουσιαστικής συνύπαρξης και φιλοξενίας», δήλωσε η περιφερειάρχης.

Στην Κεφαλλονιά και την Λευκάδα τα κτίρια των φοιτητικών εστιών θα ανεγερθούν σε ιδιόκτητα οικόπεδα του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ενώ στην Ζάκυνθο συζητούνται περιπτώσεις παραχώρησης οικοπέδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεύμα, Ενέργεια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ εξαγωγών ρεύματος: Οι διασυνδέσεις αυξάνουν τις ενεργειακές ανταλλαγές

Η Ελλάδα, παρά την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς ανατιμήσεις, αύξησε τις εξαγωγές ρεύματος το 8μηνο του 2026, φθάνοντας τις 9,24 τεραβατώρες, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν 27% και οι καθαρές εξαγωγές ανήλθαν στις 6,1 τεραβατώρες.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Δίκτυο για Ελληνίδες αγρότισσες, ψυχή της Περιφέρειας

Τη δημιουργία δικτύου Ελληνίδων αγροτισσών για ενίσχυση της επικοινωνίας με το ΥΠΑΑΤ πρότεινε ο Μ. Σχοινάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας, αναδεικνύοντας τον ρόλο των γυναικών στον πρωτογενή τομέα και την ύπαιθρο.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, παντού στη χώρα

Η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε τη σημασία διατήρησης των μικρών σχολείων στην περιφέρεια, της ενίσχυσης του εκπαιδευτικού συστήματος με μόνιμο προσωπικό και της αναβάθμισης των σχολικών υποδομών, με έμφαση στα ολιγομελή τμήματα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ίσες ευκαιρίες για όλους, καμία περιοχή ξεχασμένη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στην Πιερία από τον Κολινδρό, όπου συζήτησε με τον δήμαρχο και τοπικούς φορείς για τις αναπτυξιακές προοπτικές και τα προβλήματα της περιοχής, τονίζοντας την ανάγκη ίσων ευκαιριών για όλους.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Συναγερμός για κακοκαιρία – Έκτακτη ανάγκη στον Μυλοπόταμο

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στο Ρέθυμνο, καθώς αναμένεται νέος κύκλος έντονων βροχοπτώσεων, ενώ ο νομός μετρά ακόμα τις ζημιές του από το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας, με μεγαλύτερα προβλήματα στον Μυλοπόταμο, που είναι σε έκτακτη ανάγκη.