ΓΔ: 2211.2 -1.12% Τζίρος: 284.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Στιγμιότυπο από στρατιωτική εκδήλωση μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησε η 13η σειρά της Σχολής Πολέμου Στρατού Ξηράς

Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης της 13ης σειράς της Σχολής Πολέμου Στρατού Ξηράς στη Θεσσαλονίκη, παρουσία στρατιωτικών, πολιτικών αρχών και συγγενών, με απονομή πτυχίων από τον υποστράτηγο Αναστάσιο Δημουλά.

Η τελετή αποφοίτησης της 13ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Πολέμου Στρατού Ξηράς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, στο στρατόπεδο «Οπλαρχηγού Δ. Νταλίπη» στη Θεσσαλονίκη, έδρα της Σχολής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο διευθυντής ΓΕΣ/ΓΕΠΣ/ΔΙΣΕΚΠ, υποστράτηγος Αναστάσιος Δημουλάς, εκπροσωπώντας τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη. Ο υποστράτηγος Δημουλάς απένειμε τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες αξιωματικούς.

Μεταξύ των παριστάμενων ήταν ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, η αντιδήμαρχος Καλαμαριάς Ολυμπία Αντωνούδη, καθώς και η Γεωργία Παντελίδου, εκπρόσωπος του γενικού πρόξενου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Πολυκάρπου. Παρών ήταν επίσης ο επίτιμος πρόξενος της Αρμενίας στη Θεσσαλονίκη, Γεώργιος Παλάζης, ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, εκπρόσωποι των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συγγενείς των αποφοίτων.

Συνολικά αποφοίτησαν 78 αξιωματικοί, ανάμεσά τους πέντε από την Κύπρο, ένας από την Αρμενία, ένας από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, ένας από το Μαυροβούνιο και ένας από τη Μολδαβία, επιβεβαιώνοντας τον διεθνή χαρακτήρα της Σχολής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποντιακός χορός στη Βουλή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πορεία και εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία Ποντίων

Πραγματοποιήθηκε πορεία στη Θεσσαλονίκη προς το τουρκικό προξενείο για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Διαδηλωτές με πανό φώναξαν συνθήματα, ενώ η αστυνομία τους απέτρεψε να φτάσουν στο προξενείο.
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλες οι θρησκείες της Θεσσαλονίκης στο ίδιο τραπέζι στο Aristotle Innovation Forum

Στο Aristotle Innovation Forum συζητήθηκε η ίδρυση Διαθρησκειακού Φόρουμ για συνεργασία και αλληλοκατανόηση μεταξύ θρησκειών, με στόχο τη λειτουργία του ως σύγχρονου θεσμού στη Θεσσαλονίκη.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίαση του νέου ΟΠΣ e-ΕΦΚΑ στη Θεσσαλονίκη: Η ψηφιακή επανεκκίνηση

Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του e-ΕΦΚΑ, παρουσία της υφυπουργού Άννας Ευθυμίου, ανοίγοντας μια νέα ψηφιακή εποχή στην κοινωνική ασφάλιση.
Τεχνητή νοημοσύνη οθόνη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει την ιατρική και οδοντιατρική πρακτική

Η Τεχνητή Νοημοσύνη εξελίσσεται σε βασικό εργαλείο για την ιατρική και οδοντιατρική, βελτιώνοντας διαγνώσεις και θεραπείες. Στο Medical Innovation Forum τονίστηκε πως η ΤΝ ενισχύει αλλά δεν αντικαθιστά τον ρόλο των γιατρών.
Γιάννης Λοβέρδος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Συνεργασία Πολιτείας, πανεπιστημίων και αγοράς για την καινοτομία

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος τόνισε στο Aristotle Innovation Forum τη σημασία συνεργασίας Κράτους, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, υπογραμμίζοντας τον ρόλο των φοιτητών και τη δυναμική του δημόσιου πανεπιστημίου.
Ορθόδοξος ιερέας εκκλησία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκης Φιλόθεος: Η ΤΝ δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον άνθρωπο

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος τόνισε πως η έννοια «κατ' εικόνα» υπενθυμίζει ότι ο άνθρωπος είναι μοναδικός και ανεπανάληπτος, όχι μηχανή, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο να χάσουμε πνευματικότητα λόγω της ΤΝ.