Φώτο: ΑΠΕ

Αρχίζουν οι αιτήσεις για Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης

Με στόχο την αποφυγή συνωστισμού και την πρόσβαση των ωφελουμένων στα δυο βασικά προγράμματα για την καταπολέμηση της φτώχειας δίνεται παράταση στην ισχύ των αιτήσεων.

Παρατείνεται για δυο μήνες η ισχύς των αιτήσεων που θα έπρεπε να επανυποβληθούν για τους κρίσιμους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσων Δόμνας Μιχαηλίδου.

Η απόφαση της υφυπουργού, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πάρθηκε στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορονοϊού, με στόχο αφενός την αποφυγή συνωστισμού στις κοινωνικές υπηρεσίες και τα κέντρα κοινότητας αφετέρου την απρόσκοπτη πρόσβαση των ωφελουμένων στα δύο βασικά προγράμματα για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. 

Οι επανυποβολές των αιτήσεων κατανεμήθηκαν στο χρονικό διάστημα μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου 2020. Οι κοινωνικές υπηρεσίες και τα κέντρα κοινότητας ενημερώθηκαν για τον προγραμματισμό των επανυποβολών αιτήσεων που παρατάθηκαν, ο οποίος αποτυπώνεται στον ακόλουθο πίνακα: 

Επισημαίνεται ότι αιτήσεις που δεν παρατάθηκαν, θα υποβληθούν κανονικά στο μήνα επανυποβολής τους και συγκεκριμένα:

Ωστόσο, σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση για τις αιτήσεις που έχουν ήδη παραταθεί, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά. Επίσης, εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν μεταβάλλονται η σύμβαση εργασίας και ο μισθός στην τηλεργασία

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι στη μεγάλη μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας, που θα γίνει τον Οκτώβριο, υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για την εξ αποστάσεως εργασία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα υγιές και σαφές περιβάλλον για την τηλεργασία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυστηροποίηση μέτρων λειτουργίας δομών ανοιχτής φροντίδας και ΚΔΑΠ

«Παραμένουμε προσηλωμένοι  στην ασφάλεια των ευάλωτων συμπολιτών μας και παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που οι ειδικοί μάς προτείνουν», δήλωσε σχετικά η Υφυπουργός Εργασίας κ. Μιχαηλίδου.