ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Παιδικοί σταθμοί

Voucher για 3500 νήπια σε 13 δήμους - Όλα τα κριτήρια

Πρόγραμμα για την εισαγωγή 3500 νηπίων σε παιδικούς σταθμούς ξεκινά η ΕΕΤΑΑ σε 13 δήμους της χώρας.

Σε εφαρμογή μπαίνει το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για τα προνήπια ηλικίας 4,5 ετών που διαμένουν στους 13 δήμους της χώρας και που εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση το τρέχον σχολικό έτος.

Η πρόσκληση του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) αφορά 3.500 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς μέσω της χορήγησης vouchers. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) από τις 11 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου. Οι όροι συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι οι ίδιοι που ισχύουν στη συνολική πρόσκληση της περιόδου 2019 - 2020, που ήδη ολοκληρώθηκε.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑμεΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑμεΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Τα προσωρινά αποτελέσματα θα εκδοθούν στις 25 Σεπτεμβρίου, οι ενστάσεις θα μπορούν να υποβληθούν από τις 26 έως και τις 28 του μηνός, τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς θα αρχίσουν τυπικά από την 1η Οκτωβρίου.

Ποιοι είναι οι 13 δήμοι

Οι 13 δήμοι που αφορά η πρόσκληση είναι οι Κομοτηνής, Παιανίας, Ραφήνας - Πικερμίου, Σαρωνικού, Μαραθώνα, Αμαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Κεντρικής Κέρκυρας, Μαλεβιζίου, Κω και Ρόδου.

Το ποσό που συμπληρωματικά εγκρίθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία, είναι 9.000.000 ευρώ, διαμορφώνοντας τη συνολική δαπάνη για το Πρόγραμμα στα 279.000.000 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι αλλαγές που έρχονται στην εκπαίδευση φέτος

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 θα χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία και το υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, με τις αλλαγές να αποτελούν βελτιωτικές κινήσεις και οχι ριζικές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Τους βασικούς άξονες των διεκδικήσεων του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος και των δημοσίων υπαλλήλων ανέλυσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ιωάννης Πάιδας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
panathinaikos_gipedo
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για καταπολέμηση της βίας σε αγώνες

Υλοποιείται η αναγνώριση και λειτουργία μίας Λέσχης Οργανωμένων Οπαδών ανά έμβλημα ομάδας, όπως ακριβώς την εξήγγειλε ο πρωθυπουργός όπως και η εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου (κάμερες) υψηλής ευκρίνειας σε κάθε περιοχή του γηπέδου.
pierrakakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Ίσα δικαιώματα στους αποφοίτους μη κρατικών Πανεπιστημίων

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της κυβερνητικής πολιτικής ενώ απέκλεισε τη μόνιμη παράλληλη απασχόληση καθηγητών των δημόσιων πανεπιστημίων στα Μη Κρατικά.