ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μέχρι το 2020 θα έχει συνδεθεί η Αίγινα με το σύστημα της ΕΥΔΑΠ

Προχωράει ένα σημαντικό έργο που είχε τελματώσει για χρόνια καθώς υπεγράφη η απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για την υδροδότηση της Αίγινας από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ με τα έργα να αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο 2020.

Τον Απρίλιο 2020 αναμένεται να ολοκληρωθεί η υδροδότηση της Αίγινας από το Δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, μετά την απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, για την παραχώρηση χρήσης του αιγιαλού, παραλίας, πυθμένα και υπεδάφους του βυθού της θάλασσας για την εκτέλεση χερσαίων έργων απαραίτητων για την πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού από το Πέρανι της Σαλαμίνας μέχρι τον Λιμένα Λεοντίου της Αίγινας.

Με την υπογραφή αυτή ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του έργου, συμβάλλοντας στην τελική αδειοδότησή του, που αναμενόταν από το 2015, οπότε και δημοπρατήθηκε. Η σύμβαση είχε υπογραφεί από τον Δεκέμβριο 2017 και οι εργασίες πόντισης του αγωγού, που ουσιαστικά είχαν σταματήσει από το 2018, εγκρίθηκαν και ξεκινούν να υλοποιούνται άμεσα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής, προχώρησε σε αυτές τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δρομολογηθεί η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας. Το έργο αυτό, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το οποίο είχε τελματώσει για πολλά χρόνια, θα παρέχει τη δυνατότητα στο νησί να έχει ποσοτική και ποιοτική επάρκεια νερού, καθώς πλέον θα υδροδοτείται από την ΕΥΔΑΠ.

Οι σχετικές συζητήσεις έγιναν στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολου Βεσυρόπουλου, με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσως Θεοδωρακοπούλου- Μπόγρη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Thenoni-water
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΗΒ Γκρουπ: «Ρίχνει» 20 εκατ. ευρώ για το μεταλλικό νερό Θεόνη

Mε την ολοκλήρωση των επενδύσεων η εταιρεία θα διαθέτει πλέον συνολικά τέσσερις γραμμές παραγωγής. Συγκεκριμένα, δύο για πλαστική συσκευασία, μία για χάρτινη και μία για γυάλινη συσκευασία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς νερό για 5 ώρες αύριο Δευτέρα η περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ ΑΕ, η διακοπή υδροδότησης οφείλεται σε εργασίες σύνδεσης νέων αγωγών, στις οδούς Πεσόντων Ηρώων με Ευκλείδη, με Ρόδου, με Ηρακλείτου και Ναυαρίνου του δήμου Παύλου Μελά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμφωνο Συναντίληψης μεταξύ Περιφέρειας, ΕΥΔΑΠ και Δήμου Μαραθώνα

Με βάση το σύμφωνο, οι εμπλεκόμενες πλευρές αποδέχτηκαν να προβούν σε ενέργειες για επαναχρησιμοποίηση των παραγόμενων αστικών λυμάτων του Δήμου Μαραθώνα, για άρδευση και αστική και περιαστική χρήση.