Φώτο: Shutterstock

Την ανάδειξη των ιστορικών μεταποιητικών επιχειρήσεων ζητά το Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Ο πρόεδρος του ΒΕΑ έχει ζητήσει ήδη, συνάντηση με τον δήμαρχο της Αθήνας, κ. Μπακογιάννη,ώστε να θέσει τις προτάσεις του, για τη βιώσιμη ανάπτυξη των μικρών, χαμηλής όχλησης μεταποιητικών επιχειρήσεων του κέντρου.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, συμμετέχει στον κύκλο διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει, με αφορμή την έγκριση του σχεδίου του Δήμου της Αθήνας για «επιβολή προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων, στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας, για την αντιμετώπιση σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας λόγω κορoνοϊού» και την αντίστοιχη υπουργική απόφαση.

Σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε στις 2 Ιουνίου 2020, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος του ΒΕΑ Παύλος Ραβάνης, εξέφρασε τους προβληματισμούς του επιμελητηρίου, για την απρόσκοπτη λειτουργία των μικρών, ιστορικών επιχειρήσεων του κέντρου, ή και για την επιβίωσή τους σε ενδεχόμενη αλλαγή της χρήσης γης στην περιοχή, σύμφωνα με την γενικότερη πρόταση ανάπλασης.

Ένας από τους πιθανά επηρεαζόμενους κλάδους - που αριθμεί στην περιοχή πάνω από 150 επιχειρήσεις – μέλη του επιμελητηρίου - είναι αυτός, της αργυροχρυσοχοΐας. Εκπρόσωποι του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Αθήνας, που βρίσκονται σε στενή συνεργασία με το ΒΕΑ, με παρέμβασή τους τόνισαν, ότι η κατασκευή των κοσμημάτων, στηρίζεται κατά κύριο λόγο, στην άρρηκτη συνεργασία μεταξύ των τεχνιτών του κλάδου. Η τεχνική και αισθητική αξία του προϊόντος τους βασίζεται κυρίως, στην ανάπτυξη δεσμών και σχέσεων που εξυπηρετούνται από την συστέγαση και την συνύπαρξη. Ιστορικά άλλωστε, και από παραδείγματα σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, η μικρή βιοτεχνία, η χειροτεχνία και καλλιτεχνική δημιουργία, όπως το κόσμημα, στεγάζονται και αναπτύσσονται στο ιστορικό κέντρο των πόλεων. «Ένα μελίσσι ελληνικής παραγωγής και δημιουργίας, που απαιτείται να υποστηριχθεί για να υπάρχει και να αναπτύσσεται» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος και η διοίκηση του ΒΕΑ έχει ζητήσει ήδη, συνάντηση με τον δήμαρχο της Αθήνας, κ. Μπακογιάννη, προκειμένου να θέσουν τις προτάσεις τους, για τη βιώσιμη ανάπτυξη των μικρών, χαμηλής όχλησης μεταποιητικών επιχειρήσεων του κέντρου, που αφορούν την αδειοδότησή τους, τον εκσυγχρονισμό τους και την θέσπιση κινήτρων, για το σύγχρονο περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους στην περιοχή.

«Αναμένουμε τη μελέτη για όλη την περιοχή, που θα έχει λάβει υπόψη της τους παράγοντες που αφορούν την άσκηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, χωρίς αποκλεισμούς, και η οποία θα συνδυάζεται με τη διευκόλυνση των πολιτών και την τουριστική ανάπτυξη. Και ασφαλώς, αναμένουμε την διευρυμένη Διαβούλευση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, για να καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρότασή μας», επισημαίνει, ο πρόεδρος Π. Ραβάνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύθοι και αλήθειες για τη φαρμακευτική κάνναβη

Για πάνω από 3.000 χρόνια, η φαρμακευτική κάνναβη είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, ενώ ολοένα και περισσότερες χώρες παγκοσμίως προστίθενται στον κατάλογο που έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης υπό προϋποθέσεις. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Παπουτσάνης δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS για τέταρτη χρονιά

Στο πλαίσιο της στήριξης που προσφέρει στο φιλανθρωπικό σωματείο από το 2017, η Παπουτσάνης αναλαμβάνει να καλύψει πλήρως τις ετήσιες ανάγκες του συνόλου των δομών του σε είδη προσωπικής υγιεινής και απολυμαντικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίθριος καιρός, με βόρειους ανέμους 6 με 7 μποφόρ

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη. Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ.