ΓΔ: 2620.04 0.04% Τζίρος: 13.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:55:40
Σφύρα δικαστηρίου

Ρόδος: Κάθειρξη σε δύο για συμμετοχή σε κύκλωμα μεταναστών

Σε ποινές κάθειρξης έως 24 έτη και πρόστιμα 27.000€ καταδικάστηκαν από το Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ένας πρώην λιμενικός και ένας αλλοδαπός για διακίνηση μεταναστών, ενώ ένας τρίτος κατηγορούμενος αθωώθηκε.

Σε βαριές ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο άνδρες, ένας 43χρονος πρώην λιμενικός και ένας αλλοδαπός, για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε στον 43χρονο πρώην λιμενικό συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών και 6 μηνών (εκτιτέα τα 20) και χρηματικό πρόστιμο 27.000 ευρώ. Αντίστοιχα, στον συγκατηγορούμενό του αλλοδαπό επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 23 ετών και 2 μηνών (εκτιτέα τα 20) και πρόστιμο ίδιου ύψους. Ένας τρίτος κατηγορούμενος, 33χρονος αλλοδαπός, κρίθηκε αθώος.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν εντοπίστηκαν επαφές και χρηματικές συναλλαγές μεταξύ των δύο καταδικασθέντων. Οι έρευνες αποκάλυψαν οργανωμένο σχέδιο μεταφοράς και διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία προς τη Ρόδο.

Ο 43χρονος Έλληνας αρνείται από την πρώτη στιγμή κάθε εμπλοκή, υποστηρίζοντας ότι δεν έλαβε ποτέ χρήματα από τον αλλοδαπό και ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση οφείλεται σε εκδικητική ενέργεια του συγκατηγορούμενού του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη στη Λευκάδα του υπόπτου για εμπρησμούς σε Γλυφάδα και Νέο Ηράκλειο

Συνελήφθη στη Λευκάδα 46χρονος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού για τρεις εμπρησμούς σε Γλυφάδα και Νέο Ηράκλειο. Ο ίδιος κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στο σπίτι της πρώην συντρόφου του, προκαλώντας σοβαρές φθορές.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χωριάτικο»: Σε εξέλιξη οι απολογίες, τρεις προσωρινές κρατήσεις

Ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων "Χωριάτικο" αποδέχεται μόνο τις φορολογικές κατηγορίες ενώ αντιμετωπίζει σοβαρό κατηγορητήριο ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης. Επτά κατηγορούμενοι απολογήθηκαν, τρεις προφυλακίστηκαν, τέσσερις ελεύθεροι με όρους.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χωριάτικο»: Ξεκινούν οι απολογίες, πρώτος ενώπιον ανακριτή ο ιδιοκτήτης

Σήμερα ξεκινούν οι απολογίες των 59 κατηγορουμένων στην υπόθεση των αρτοποιείων «Χωριάτικο», με τους πρώτους 30, ανάμεσά τους και τον φερόμενο αρχηγό, να εμφανίζονται ενώπιον των δικαστών. Οι υπόλοιποι απολογούνται αύριο.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για βιασμό, τραυματισμό και ρίψη σε θάλασσα – 2 συλλήψεις

Άνδρας από το Πακιστάν κατήγγειλε ότι ομοεθνείς του τον βίασαν, τραυμάτισαν και τον έριξαν στη θάλασσα του Θερμαϊκού. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων δραστών συνεχίζονται.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Τέλος Οκτωβρίου οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα στήριξης

Η κυβέρνηση απαντά στις επικρίσεις για διαφθορά, αναδεικνύοντας την ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, τονίζοντας βελτίωση στα έσοδα και πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ διαψεύδει συγκάλυψη υποθέσεων.