ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Μονάδες και φυλάκια στον Έβρο επισκέπτεται ο υφυπουργός Άμυνας

Ο κ. Στεφανής ξεκίνησε την επίσκεψη του από τον Έβρο και τα Πεδία Βολής και Ασκήσεων «ΠΕΤΡΩΤΩΝ» και «ΑΕΤΟΣ», όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικές βολές και τακτική άσκηση.

Διήμερη περιοδεία σε μονάδες και φυλάκια της ζώνης ευθύνης των Γ' και Δ' Σωμάτων Στρατού πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής προκειμένου να παρακολουθήσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ενώ επιθεώρησε τα μέσα και τις διαδικασίες επιτήρησης των συνόρων, στο πλαίσιο του Ενιαίου Φορέα Επιτησης Συνόρων (ΕΝ.Φ.Ε.Σ.) και της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των «διυπηρεσιακών επιχειρήσεων αποτροπής».

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού που συμμετείχε στις δραστηριότητες, αλλά και για τον τρόπο υλοποίησης της «διυπηρεσιακής συνεργασίας» των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας. Με επιτυχία θωρακίζουν και προστατεύουν τα σύνορα της χώρας μας, τα οποία ταυτίζονται με τα ευρωπαϊκά, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στεφανής ξεκίνησε την επίσκεψη του από τον Έβρο και τα Πεδία Βολής και Ασκήσεων «ΠΕΤΡΩΤΩΝ» και «ΑΕΤΟΣ», όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικές βολές και τακτική άσκηση.

Στη συνέχεια, μετέβη διαδοχικά στις έδρες των XXIII ΤΘΤ και 31 Μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, όπου πραγματοποίησε συσκλεψεις με τους διοικητές των σχηματισμών, στις οποίες παραβρέθηκαν και οι τοπικές αστυνομικές αρχές. Επίσης, επισκέφθηκε το κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές του.

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα των επισκέψεων της πρώτης ημέρας, ο κ. Στεφανής μετέβη διαδοχικά στα επιτηρητικά φυλάκια (ΕΦ) «126», «1», «2», καθώς και στο επιτηρητικό παρατηρητήριο (ΕΠ) «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΡΤΑ», όπου επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής, επέκτασης και ενίσχυσης τεχνιτών εμποδίων και αμυντικών έργων.

Επίσης, συνάντησε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχουν σε κοινές δράσεις με τα στελέχη του Στρατού Ξηράς.

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τις έδρες του Δ΄ ΣΣ, του 2ου λόχου Βάσης Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Ειδικών Δυνάμεων και του τάγματος Εθνοφυλακής Εχίνου.

Κατά την επιστροφή του, επισκέφθηκε το μνημείο του Λοχία Δημητρίου Ίτσιου, στα Άνω Πορόια Σερρών, ενώ στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μαρωνείας - Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου με φρεγάτες και ζεύγος F-16

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε πως, με απόφαση ΚΥΣΕΑ, η φρεγάτα "Κίμων", μία ακόμη φρεγάτα με το σύστημα "Κένταυρος" και δύο F-16 στέλνονται άμεσα στην Κύπρο για ενίσχυση της άμυνας απέναντι σε υφιστάμενες απειλές.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο ΥΕΘΑ υπό τον Δένδια για την πολεμική ένταση στη Μέση Ανατολή

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Ν. Δένδιας με τη συμμετοχή της ηγεσίας Ενόπλων Δυνάμεων, για εκτίμηση των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Τονίστηκε η εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων ασφαλείας.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Επαφές με Λαριγκάκη και ομογενειακούς οργανισμούς

Ο Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε στο Υπουργείο Άμυνας τον πρόεδρο του American Hellenic Institute, μέλη AHEPA και επικεφαλής Εβραϊκο-Αμερικανικών Οργανισμών, τονίζοντας τη σημασία διαλόγου και το στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας.
Γιατρός με tablet
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρία για την κατάργηση αναβολής στράτευσης ειδικευόμενων γιατρών

Η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ καλούν σε διαμαρτυρία στις 25/2 στο ΥΠΕΘΑ, ζητώντας να επιστρέψει η αναβολή στράτευσης των ειδικευόμενων γιατρών ως τα 33 έτη. Προκηρύσσεται στάση εργασίας, ενώ κάνουν λόγο για σοβαρά προβλήματα σε νέους γιατρούς.
Έλληνες στρατιώτες σε άρμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγές στη θητεία: νέα εκπαίδευση, αυξημένο επίδομα και καλύτερο συσσίτιο

Το νέο μοντέλο στρατιωτικής θητείας ξεκινά με την Α' ΕΣΣΟ 2026, φέρνοντας σημαντικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο υπουργός Ν. Δένδιας τονίζει ότι πρόκειται για βασικό πυλώνα της «Ατζέντα 2030» και αναγκαία προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα.