ΓΔ: 2470.95 -0.07% Τζίρος: 278.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Έρευνες σε σύνδεσμο στη Χαριλάου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα σε σύνδεσμο φίλων του Άρη στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της υπόθεσης δολοφονίας 20χρονου στην Καλαμαριά. Την έρευνα διεξάγει η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα σε σύνδεσμο φίλων του Άρη στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, υπό την εποπτεία των αρχών.

Την έρευνα διενεργούν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδος, καθώς φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση δολοφονίας του 20χρονου που σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα στην Καλαμαριά.

Για την πορεία των ερευνών ενημερώνεται διαρκώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Παράλληλα, η υπεράσπιση του 23χρονου που κατηγορείται ως δράστης της ανθρωποκτονίας και έχει προφυλακιστεί μετά την απολογία του στην 1η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, υπέβαλε αίτημα αναβάθμισης του κατηγορητηρίου για τα δύο πρόσωπα που βρίσκονταν με τον 20χρονο το μοιραίο βράδυ.

Το αίτημα, που υποβλήθηκε στην ανακρίτρια η οποία χειρίζεται τη δικογραφία, αφορά την άσκηση δίωξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πλευρά του 23χρονου επικαλείται τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, όπου περιγράφονται χτυπήματα στο κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα από απροσδιόριστα όργανα ή αντικείμενα.

Κατά την απολογία του, ο 23χρονος υποστήριξε ότι ενήργησε σε καθεστώς άμυνας, ισχυριζόμενος πως δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι του.

Μέχρι στιγμής, τα δύο πρόσωπα από την παρέα του 20χρονου διώκονται για πλημμεληματικές πράξεις, όπως συμμορίας, διακεκριμένης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και κατοχής αντικειμένων ικανών να προκαλέσουν σωματική βλάβη, σύμφωνα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νέου Αθλητικού Νόμου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται 19χρονος που κρατείται και επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα στην ανακρίτρια, ενώ το δεύτερο άτομο εξακολουθεί να αναζητείται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο Θεσσαλονίκης με έναν τραυματία

Συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 33χρονου Σύρου. Ο φερόμενος δράστης, 28 ετών, συνελήφθη και κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη μελών σπείρας για ναρκωτικά και κατάσχεση ουσιών

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες (22, 23, 29 ετών) και μία γυναίκα (24 ετών) ως μέλη συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και για μία 26χρονη, η οποία προμηθευόταν ουσίες για χρήση και πώληση.
Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 50χρονου για πυρκαγιά σε κάδο στην Καλαμαριά

Συνελήφθη 50χρονος στην Καλαμαριά, κατηγορούμενος ότι έβαλε φωτιά σε κάδο ανακύκλωσης του δήμου, προκαλώντας την πλήρη καταστροφή του. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε αναπτήρα για να ξεκινήσει τη φωτιά.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα για επεισόδιο με τραυματισμό και πυροβολισμό στην Τούμπα

Οι Αρχές Θεσσαλονίκης διερευνούν καταγγελία για επεισόδιο με τραυματισμό και πυροβολισμό στον αέρα, που σχετίζεται με οικονομικές διαφορές, μετά από συμπλοκή μεταξύ ομάδων στην Τούμπα το βράδυ της Πέμπτης.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στη Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική συνελήφθησαν δύο άνδρες για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών. Στην κατοχή και το σπίτι τους βρέθηκαν συνολικά 54,2 γραμμάρια κοκαΐνης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Οι αρχές διενεργούν έρευνα.