ΓΔ: 2694.96 -1.16% Τζίρος: 326.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα

Συνεχίζονται οι απολογίες για το κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων στο Ηράκλειο

Συνεχίζονται οι απολογίες για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων στο Ηράκλειο, με επτά άτομα - πέντε εικονικούς εργοδότες και δύο μεσάζοντες - να απολογούνται σήμερα. Οι απολογίες ολοκληρώνονται αύριο για τους επικεφαλής.

Συνεχίζονται οι απολογίες για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων και εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου παρουσιάστηκαν σήμερα επτά άτομα για να απολογηθούν, πέντε φερόμενοι ως εικονικοί εργοδότες και δύο μεσάζοντες, οι οποίοι είχαν λάβει προθεσμία από την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των φερομένων εικονικών εργοδοτών, οι εντολείς τους τελούσαν υπό πλήρη άγνοια. Όπως υποστηρίζουν, είχαν ξεκινήσει τη νόμιμη διαδικασία για τη μετάκληση αλλοδαπών εργατών, χωρίς να γνωρίζουν ότι εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες.

Ορισμένοι ανέφεραν ότι δεν είχαν καμία σχέση με το συγκεκριμένο ΚΕΠ, ενώ άλλοι δήλωσαν πως ουδέποτε ενημερώθηκαν για την άφιξη των αλλοδαπών στην Ελλάδα, ώστε να τους απασχολήσουν ως εργάτες γης.

Οι απολογίες ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή με τους μεσάζοντες, συνεχίστηκαν το Σάββατο 21 Μαρτίου 2026 με εργαζόμενους στο ιδιωτικό ΚΕΠ και εικονικούς εργοδότες και θα ολοκληρωθούν αύριο. Τότε αναμένεται να απολογηθούν ο 51χρονος, που φέρεται να ήταν το ανώτερο όργανο της οργάνωσης, καθώς και η 46χρονη σύζυγός του, ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού ΚΕΠ.

Μέχρι στιγμής, έξι άτομα έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενα, ενώ επτά ακόμη (πέντε εικονικοί εργοδότες και δύο εργαζόμενοι στο ΚΕΠ) αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων, μέσω εργασιακής εκμετάλλευσης και διευκόλυνσης εισόδου και παράνομης διαμονής πολιτών τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι απέλυσε τον γενικό εισαγγελέα για υπόθεση διαφθοράς

Ο Ζελένσκι απέπεμψε τον γενικό εισαγγελέα Κραβτσένκο, του οποίου το γραφείο φέρεται να κάλυπτε τηλεφωνικές απάτες με αντάλλαγμα δωροδοκίες. Ο Κραβτσένκο αρνείται τις κατηγορίες και μήνυσε τον επικεφαλής του NABU για πλαστογραφία.
Βασίλης Σπανάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπανάκης: Η Ελλάδα πρότυπο ειρήνης, δικαιοσύνης και σταθερότητας

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, τόνισε τη σημασία διατήρησης της μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και αναφέρθηκε στο παράδειγμα και τις αξίες του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Τον Μάιο η δίκη του πρώην διοικητή φυλακής «Άγγελου του Θανάτου»

Η δίκη του πρώην διευθυντή φυλακών στη Λιβύη, γνωστού ως «Άγγελος του Θανάτου», για 17 κατηγορίες εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και πολέμου, ξεκινά στις 4 Μαΐου, ανακοίνωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Μαζωνάκη: Αύριο οι απολογίες των δύο γιατρών για τον θάνατό του

Αύριο το πρωί οι δύο γιατροί θα απολογηθούν για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σχετικά με τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, μετά την αναβάθμιση των κατηγοριών έπειτα από νέα στοιχεία που κατέθεσαν οι αρχές.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοουκρανή επιχειρηματίας κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ Ρωσίας

Στον Ιλόνα Β., Γερμανοουκρανή επιχειρηματία, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, καθώς φέρεται να διοχέτευε ευαίσθητες πληροφορίες σε Ρώσο διπλωμάτη και να συγκέντρωνε στοιχεία για πολιτικές εκδηλώσεις στη Γερμανία.