ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Amazon

Προειδοποίηση ΕΟΦ για επικίνδυνο προϊόν που διαφημίζεται μέσω ιντερνετ

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στη διαδικτυακή διαφήμιση του προϊόντος οτι προάγει την απώλεια βάρους σε μεγάλο βαθμό και με μεγάλη ταχύτητα.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στη διαδικτυακή διαφήμιση του προϊόντος Black Latte. Το προϊόν, το οποίο κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, διαφημίζεται στο διαδίκτυο ότι προάγει την απώλεια βάρους σε μεγάλο βαθμό και με μεγάλη ταχύτητα. Επισημαίνεται ότι ισχυρισμοί που αναφέρονται στο ρυθμό ή το μέγεθος της απώλειας βάρους δεν επιτρέπονται στα τρόφιμα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη διαδικτυακή διαφήμιση του προϊόντος, το Black Latte περιέχει ενεργό άνθρακα, συστατικό μη αποδεκτό σε συμπληρώματα διατροφής.

Το προϊόν διακινείται διαδικτυακά μέσω της ομώνυμης ιστοσελίδας, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του έχει έδρα τη Μάλτα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xrisoxoidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περαιτέρω ενίσχυση του ΕΟΦ εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδης

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως πρόκειται για έναν κρίσιμο Οργανισμό, ο οποίος «πραγματεύεται κάτι πολύτιμο, το φάρμακο» και αναφέρθηκε στους τέσσερις βασικούς στόχους στους οποίους πρέπει να επικεντρωθεί η νέα Διοίκηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΦ: Τα τέσσερα μέτρα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων

Ο ΕΟΦ εξηγεί ότι ως έλλειψη θεωρείται η αδυναμία κάλυψης των αναγκών σε επίπεδο δραστικής ουσίας και όχι σκευάσματος, καθώς η ουσία μπορεί να παρέχεται μέσω εναλλακτικών γενοσήμων σκευασμάτων.