ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Θεριστική μηχανή σιταριού
Φώτο: Shutterstock

Ελληνική Γεωργική Ακαδημία: Παρουσίαση 19 νέων Τακτικών Μελών

Η Ελληνική Γεωργική Ακαδημία παρουσίασε 19 νέα Τακτικά Μέλη, ενισχύοντας το επιστημονικό της έργο στους τομείς γεωπονίας, αγροδιατροφής και περιβάλλοντος.

Σε ειδική συνεδρίαση της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση και ενημέρωση των 19 νέων Τακτικών Μελών της, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του επιστημονικού της έργου.

Η Ελληνική Γεωργική Ακαδημία αποτελεί ανεξάρτητο και μη κερδοσκοπικό επιστημονικό οργανισμό, που δραστηριοποιείται στους τομείς της γεωπονίας, της δασοπονίας, της αγροδιατροφής, της κτηνιατρικής και της ζωικής παραγωγής. 

Παράλληλα, επεκτείνεται στα πεδία του φυσικού περιβάλλοντος, της βιοτεχνολογίας και της αγροτικής οικονομίας, έχοντας την έδρα της εντός του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας, καθηγητής Σπύρος Κίντζιος, ο οποίος τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης του επιστημονικού δυναμικού και τον καθοριστικό ρόλο της Ακαδημίας στη σύγχρονη έρευνα και ανάπτυξη της χώρας. 

Ο ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σπυρίδων Κυρίτσης, ιδρυτικό μέλος της Ακαδημίας, αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα ίδρυσής της τα έτη 2000-2001, επισημαίνοντας τη συμβολή της στην προώθηση της γεωργικής επιστήμης και συναφών γνωστικών αντικειμένων.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας, δρ. Σοφία Ευστράτογλου, ομότιμη καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, παρουσίασε αναλυτικά το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Ακαδημίας. 

Ειδική αναφορά έκανε στη διαδικασία εκλογής και ένταξης των νέων Τακτικών Μελών ανά τμήμα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επιστημονικής αριστείας και της διαφάνειας στις διαδικασίες.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την επίσημη προσφώνηση και παρουσίαση των νέων Τακτικών Μελών από τους εκπροσώπους των τμημάτων. 

Τα νέα μέλη είναι οι ερευνητές: Οικονόμου-Αντώνακα Γαρυφαλιά, Παπλωματάς Επαμεινώνδας, Ρούσσος Πέτρος, Μουντζούρης Κωνσταντίνος, Τσιπλάκου Ελένη, Σκανδάμης Ν. Παναγιώτης, Κανελλής Κ. Άγγελος, Φλεμετάκης Εμμανουήλ, Νάστης Στέφανος, Ρεζίτης Αντώνιος, Δέρκας Νικόλαος, Μπαρτζάνας Θωμάς, Βουλγαρίδης Ηλίας, Μαντάνης Γεώργιος, Παπατσίρος Γ. Βασίλειος, Καλαβρουζιώτης Ιωάννης, Πυρίντσος Στέργιος, Κοκκίνη Στυλιανή και Φουντάς Σπυρίδων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλακτοκομικά προϊόντα επιτραπέζια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος στις εξαγωγές τυροκομικών από Λέσβο μετά την άρση των περιορισμών

Πάνω από 1.300 τόνοι τυροκομικών προϊόντων διακινήθηκαν από τη Λέσβο από τα τέλη Απριλίου μετά τη σταδιακή άρση των περιορισμών, με τη φέτα ΠΟΠ να αποτελεί τη μερίδα του λέοντος στις εξαγωγές.
Κοπάδι προβάτων βοσκή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις ηλεκτρονικών βώλων σε αιγοπρόβατα

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα για αιτήσεις προμήθειας ηλεκτρονικών ενδοστομαχικών βώλων στα αιγοπρόβατα, στο πλαίσιο του νέου συστήματος ιχνηλασιμότητας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: 30% πτώση στο εμπόριο λιπασμάτων λόγω πολέμου, αργή ανάκαμψη από FAO

Το παγκόσμιο εμπόριο λιπασμάτων μειώθηκε κατά 30% τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2026, λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή και περιορισμών εξαγωγών από χώρες όπως Ρωσία και Κίνα, σύμφωνα με τον FAO.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το Ευρωκοινοβούλιο χαρίζει σπόρους και τροφή σε πολυεθνικές

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτηρίζει σοβαρή πολιτική οπισθοδρόμηση την ψήφιση του Κανονισμού για τις Νέες Γονιδιωματικές Τεχνικές χωρίς ιχνηλασιμότητα και σήμανση, τονίζοντας τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης των σπόρων από πολυεθνικές.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σ. Αρναούτογλου ρωτά Κομισιόν για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές ΟΕΦ

Ο ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου κατέθεσε ερώτηση για τις καθυστερήσεις πληρωμών στα προγράμματα των ΟΕΦ, τονίζοντας τις συνέπειες για ελαιοπαραγωγούς και ζητώντας λύσεις από την Κομισιόν.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα προγράμματα LEADER ΑΝΕΘ για έργα και κοινωνικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη

Η ΑΝΕΘ προκηρύσσει δύο νέα προγράμματα LEADER με προϋπολογισμό 2,35 εκατ. ευρώ για έργα τοπικής ανάπτυξης, κοινωνικών υποδομών και βελτίωσης ποιότητας ζωής σε αγροτικές και περιαστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης.