ΓΔ: 2666.8 0.50% Τζίρος: 55.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:10:36
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ

Έρευνα του υπ. Παιδείας για το ατύχημα 13χρονης στο 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου

Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων για τη 13χρονη μαθήτρια από το Χαϊδάρι. Ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, ενώ σχολική νοσηλεύτρια και εκπαιδευτικός συνόδευσαν το παιδί στο νοσοκομείο.

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου νοσηλεύεται η 13χρονη μαθήτρια από το 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου. Το περιστατικό, που σημειώθηκε εντός του σχολείου, βρίσκεται ήδη υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο, η κα Ζαχαράκη δήλωσε: «Αυτή την ώρα προέχει η ζωή και η υγεία του παιδιού. Η διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος σε επίπεδο σχολείου έχει ήδη ξεκινήσει, θα είναι πλήρης και σε κάθε κατεύθυνση».

Όπως έγινε γνωστό, στο σχολείο υπηρετεί σχολική νοσηλεύτρια, η οποία βρέθηκε άμεσα στο πλευρό της μαθήτριας μετά την πτώση και τη συνόδευσε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, μαζί με εκπαιδευτικό του σχολείου.

Παράλληλα, στο σχολείο έχει μεταβεί η Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης, αποτελούμενη από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, ενώ επιπλέον υποστήριξη παρέχουν ειδικοί από το ΚΕΔΑΣΥ.

Η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης έχει αναλάβει τον συντονισμό της διαχείρισης και της ψυχολογικής στήριξης των μαθητών, των εκπαιδευτικών και συνολικά της σχολικής κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η 13χρονη είχε αρχικά μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αττικόν» από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που εκλήθη στο σχολείο και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου παραμένει διασωληνωμένη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάστρωμα πλοίου Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκπτώσεις ακτοπλοΐας για τη μετάβαση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Έως 50% έκπτωση προσφέρουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες στα εισιτήρια για νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς, με δράση των υπουργείων Παιδείας και Ναυτιλίας, ισχύ έως 11/9, ενώ η SEAJETS παρέχει την έκπτωση μόνο μέσω πρακτορείων.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά η Α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών την 1η Σεπτεμβρίου

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη τόνισε την ανάγκη γρήγορης στελέχωσης στα σχολεία για τη νέα χρονιά, με προσλήψεις αναπληρωτών την 1η Σεπτεμβρίου 2026 και ήδη πραγματοποιημένους διορισμούς μέσα στον Αύγουστο.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Ενημέρωση Υπουργικού για τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά

Η Σοφία Ζαχαράκη ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, με στόχο τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί να είναι έτοιμοι. Φέτος διορίστηκαν 5.259 μόνιμοι εκπαιδευτικοί.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέχρι 28 Αυγούστου η ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η πρόσκληση για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας των 4.789 εκπαιδευτικών και 470 μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ που διορίζονται μόνιμα. Η προθεσμία ορκωμοσίας είναι έως και τις 28 Αυγούστου 2026.
κατασκευή κτιρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβαθμίζονται 214 οικίσκοι και κοινόχρηστοι χώροι στο Ζούμπερι

Χρηματοδότηση ύψους 982.528 ευρώ εξασφάλισε το υπουργείο Παιδείας για το 2026, με σκοπό την ολική αναβάθμιση των καταλυμάτων στο Ζούμπερι, εστιάζοντας σε ασφάλεια, ανακαίνιση, προσβασιμότητα και νέο εξοπλισμό.
Συμβούλιο της Επικρατείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραστατίδης: Ώρα για απαντήσεις μετά την απόφαση του ΣτΕ για ΑΕΙ

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ζητά απαντήσεις από το Υπ. Παιδείας σχετικά με το ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, καταγγέλοντας ασυδοσία και αδιαφάνεια στη διαδικασία αδειοδότησης και πιστοποίησης προγραμμάτων σπουδών.