ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
(Από αριστερά προς τα δεξιά) Δημήτρης Πύρρος, Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών ΕΚΑΒ, Νικόλαος Παπαευσταθίου, Πρόεδρος ΕΚΑΒ, Κώστας Μητρόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. Attica Bank, Ιωάννης Καλλίγερος, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος Mercedes-Benz Ελλάδος, Θεόδωρος Πανταλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Attica Bank

Δωρεά ασθενοφόρου από την Attica Bank στο ΕΚΑΒ

Η απόφαση αυτή του ΔΣ της Attica Bank, εντάσσεται στο πλαίσιο της συλλογικής εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημικής κρίσης.

H Attica Bank με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης συνεχίζει τις υποστηρικτικές δράσεις της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν από την πανδημία αλλά και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μετά το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό "Αποστολή", για τη στήριξη του προγράμματος "Αποστολή για τους άστεγους" αποφάσισε τη δωρεά ενός ασθενοφόρου οχήματος στο ΕΚΑΒ.

Η απόφαση αυτή του ΔΣ της Attica Bank, εντάσσεται στο πλαίσιο της συλλογικής εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημικής κρίσης αλλά και του ολοκληρωμένου προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας της τράπεζας.

Η παραλαβή του ασθενοφόρου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου και ώρα 10 το πρωί, στους χώρους του ΕΚΑΒ, παρουσία του Προέδρου της Attica Bank κ. K. Μητρόπουλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Attica Bank κ. Θ. Πανταλάκη, του Προέδρου ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου, του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών ΕΚΑΒ, κ. Δ. Πύρρου και του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Mercedes-Benz Hellas κ. Ι. Καλλίγερου.

Ο Πρόεδρος της Attica Bank κ. Κώστας Μητρόπουλος δήλωσε: «H Attica Bank αθροίζει τις δυνάμεις της στην εθνική συλλογική προσπάθεια για το γρήγορο ξεπέρασμα της πανδημίας και των πολύπλευρων συνεπειών της στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. Με το πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης στηρίζουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και συμβάλλουμε στην ενίσχυση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης όχι μόνο για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης αλλά και κάθε μελλοντικής απειλής».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank κ. Θεόδωρος Πανταλάκης δήλωσε: «Συνεχίζουμε τις επιχειρηματικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων συνεπειών που επέφερε ο Covid-19. Με συναίσθηση της κοινωνικής μας ευθύνης και ως ελάχιστο δείγμα στήριξης στις υγειονομικές αρχές της χώρας μας και σε όλους όσοι εργάζονται στην πρώτη γραμμή για τη δημόσια Υγεία, παραδίδουμε, σήμερα, ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο όχημα στο ΕΚΑΒ και εκφράζουμε τη δέσμευσή μας για υποστήριξη του έργου του».

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαος Παπαευσταθίουο δήλωσε: «Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην Attica Bank για την δωρεά ενός σύγχρονου, πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου οχήματος με στόχο την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Τέτοιου είδους ουσιαστικές πράξεις αλληλεγγύης και προσφοράς, όπως αυτή της Attica Bank ειδικά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης του SARS-CoV-2, αποτελούν το πλέον ελπιδοφόρο μήνυμα στη προσπάθεια στήριξης του ξεχωριστού έργου των Διασωστών του ΕΚΑΒ, του μοναδικού δημόσιου φορέα παροχής δωρεάν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Ευελπιστούμε, η σημερινή ημέρα, να αποτελέσει σημείο έμπνευσης και για άλλους φορείς έτσι ώστε, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, να συμβάλλουν στην βελτίωση της ασφαλούς πρόσβασης όλων των συμπολιτών μας σε σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, που αν μη τι άλλο αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: 10χρονος έπεσε σε πηγάδι – Αγωνία για τη διάσωσή του

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 10χρονου αγοριού που έπεσε σε πηγάδι στο Μελισσουργάκι Ρεθύμνου. Το παιδί απεγκλωβίστηκε από συγγενείς και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία ΕΡΜΙΝΙΟ: Νεκρός και σοβαρά προβλήματα στην Αττική

Η κακοκαιρία «ERMINIO» άφησε έναν νεκρό και σοβαρά προβλήματα στην Αττική, με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως στην Ανατολική Αττική. Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ σε δεκάδες επεμβάσεις για διασώσεις, αντλήσεις και κοπές δέντρων.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνδρας βρέθηκε χωρίς αισθήσεις κάτω από όχημα στη Νέα Μάκρη

Άνδρας εντοπίστηκε χωρίς αισθήσεις κάτω από όχημα στη Νέα Μάκρη τα ξημερώματα. Τον ανέσυραν πυροσβέστες που επιχειρούσαν λόγω κακοκαιρίας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο. Επεχείρησαν 4 πυροσβέστες.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Τροχαίο στην Εγνατία οδό μετά τη σήραγγα Δωδώνης κόστισε τη ζωή σε δύο άτομα και άφησε δύο ελαφρά τραυματίες. ΙΧ συγκρούστηκε με φορτηγό λόγω χαλαζόπτωσης και δεύτερο ΙΧ παρέσυρε υπάλληλο συνεργείου, με τραγική κατάληξη.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον θάνατο 51χρονου τραγουδιστή στην Καρδίτσα

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αρχών και ιατροδικαστή για τον θάνατο 51χρονου τραγουδιστή, που βρέθηκε νεκρός με τραύματα στην είσοδο σπιτιού στις Καμινάδες Καρδίτσας. Ειδοποιήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ.