ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Marfin επέτειος
Φωτο: Λουλούδια μπροστά στο κτήριο όπου στεγαζόταν η τράπεζα Marfin, εις μνήμη των 3 νεκρών υπαλλήλων που σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά, κατά τη διάρκεια μαζικής πορείας, πριν 16 χρόνια. Credit: Aris Oikonomou/ SOOC

Συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από την τραγωδία της Marfin

Στεφάνια και λουλούδια αφήνουν από το πρωί συγγενείς, φίλοι και πολίτες στο μνημείο των θυμάτων της Marfin στη Σταδίου, τιμώντας τη μνήμη τριών εργαζομένων και ενός αγέννητου παιδιού που χάθηκαν σε εμπρηστική επίθεση το 2010.

Δεκάδες συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες αφήνουν από το πρωί λουλούδια στο μνημείο έξω από το κτίριο της τράπεζας «Marfin», όπου στις 5 Μαΐου 2010 τρεις εργαζόμενοι και ένα αγέννητο παιδί έχασαν τη ζωή τους ύστερα από εμπρηστική επίθεση κουκουλοφόρων. Το πλήθος συγκεντρώνεται στην οδό Σταδίου για να τιμήσει τη μνήμη της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και του αγέννητου παιδιού της, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη.

Οι τρεις εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν στον πρώτο όροφο της τράπεζας και δεν κατάφεραν να σωθούν, σε αντίθεση με άλλους 11 εργαζομένους και πολίτες που γλύτωσαν την τελευταία στιγμή, πριν οι φλόγες κατακάψουν το κτίριο. Δεκαέξι χρόνια μετά την τραγωδία, οι δράστες της πολύνεκρης επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γκίκας Χαρδούβελης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαρδούβελης: Νέα σελίδα για την ασφάλιση των εργαζομένων της Εθνικής

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, Γκίκας Χαρδούβελης χαρακτήρισε τη δημιουργία του ΤΕΑ-ΕΤΕ στρατηγική επένδυση για την κοινωνική προστασία, με σύγχρονο πλαίσιο ασφάλισης και διαφάνειας.
Κυριάκος Πιερρακάκης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει τις επενδύσεις με ευρωπαϊκές αποταμιεύσεις

Ο Κ. Πιερρακάκης τόνισε στο 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης πως τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης ενισχύουν τη συνταξιοδοτική επάρκεια, στηρίζουν την ανάπτυξη και αποτελούν στρατηγική επιλογή για την ανθεκτικότητα της χώρας.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Ευρωπαϊκή αναγνώριση για το ελληνικό μοντέλο κοινωνικού διαλόγου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, παρουσίασε την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής, με έμφαση στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, την άμυνα, τη Μέση Ανατολή και τις κοινωνικές πολιτικές.
Πινακίδα απεργίας καταστήματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ: Απεργία και διαμαρτυρία στο Υπ. Εργασίας για τα αιτήματα

Σε πανελλαδική απεργία προχώρησε σήμερα η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ, διεκδικώντας καλύτερες εργασιακές συνθήκες, επαρκή στελέχωση και αναβάθμιση του ΕΦΚΑ, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στις 11 π.μ.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Αξιωματική αντιπολίτευση όποιος βγαίνει δεύτερος στις εκλογές

Μετά από 28 χρόνια προσωρινής λειτουργίας, τα περιφερειακά κανάλια αποκτούν άδεια και σταθερότητα εργασίας. Το κράτος θα καλύψει τη μετάβασή τους σε HD για τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.