ΓΔ: 2611.95 0.67% Τζίρος: 143.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:03:37
Γιατρός με στηθοσκόπιο
Φωτο: Shutterstock

Σοβαρά τραυματισμένος Σέρβος μοναχός στη ΜΕΘ μετά από πτώση από ασθενοφόρο

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσηλεύεται 48χρονος δόκιμος μοναχός από τη Σερβία, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά όταν πήδηξε εν κινήσει από ασθενοφόρο στην πορεία του προς το Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στη Χαλκιδική, όπου ένας 48χρονος δόκιμος μοναχός από τη Σερβία νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μετά από πτώση από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ εν κινήσει. Οι συνθήκες του συμβάντος διερευνώνται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ είχε κληθεί χθες το μεσημέρι να παραλάβει τον 48χρονο από το λιμάνι της Ουρανούπολης, καθώς δεν αισθανόταν καλά και υπήρχαν ενδείξεις πιθανού καρδιολογικού προβλήματος. 

Κατά τη διακομιδή του προς το νοσοκομείο Πολυγύρου, ο μοναχός φέρεται να έλυσε τη ζώνη του και να πήδηξε από το όχημα, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό τραυματισμό.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου ακινητοποίησε αμέσως το όχημα, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Πολυγύρου και στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Για το περιστατικό συνελήφθησαν τα δύο μέλη του πληρώματος του ΕΚΑΒ με την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια. Με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η αστυνομική προανάκριση συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Ερευνάται ο θάνατος 51χρονης γυναίκας

Μια 51χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Χαλκιδική μετά από αιμοκάθαρση σε ιδιωτική κλινική. Οι Αρχές διερευνούν τα αίτια, ενώ διατάχθηκε ιατροδικαστική εξέταση και η προανάκριση ανατέθηκε στο Α.Τ. Πολυγύρου.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Στο «Παπαγεωργίου» τραυματίας οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο

Τροχαίο σημειώθηκε στις 10:40 στον δρόμο Ολυμπιάδας-Σταυρού, Χαλκιδικής, όταν μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με όχημα. Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Η Τροχαία ερευνά τα αίτια του ατυχήματος.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διάσωση 68χρονης πεζοπόρου από την πυροσβεστική

Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο Κασσάνδρας για 68χρονη αλλοδαπή που τραυματίστηκε σε πεζοπορία. Πυροσβέστες την μετέφεραν σε ασφαλές σημείο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθητής τραυματίστηκε από πτώση σοβάδων σε σχολείο Βασιλικών

Μαθητής 14 ετών τραυματίστηκε στο κεφάλι από πτώση σοβά σε σχολείο στα Βασιλικά. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Οι έλεγχοι δεν εντόπισαν αιτία και απαιτείται περαιτέρω προσεισμικός έλεγχος.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διακοπή στη δίκη για τον θάνατο αστυνομικού και πολίτη στη Χαλκιδική

Στις 29 Οκτωβρίου αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη για τον θάνατο της 46χρονης αστυνομικού και του 33χρονου στη Χαλκιδική, που διακόπηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.
Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 45χρονου στον Πολύγυρο για υπεξαίρεση 100.000€ στη Βουλγαρία

Στον Πολύγυρο συνελήφθη 45χρονος Βούλγαρος, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση άνω των 100.000 ευρώ μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Η Βουλγαρία ζητά την έκδοσή του και αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.