ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Αυτεπάγγελτη έρευνα για επεισόδια στο ΑΠΘ, ελεύθεροι οι 39

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα για τα επεισόδια στο ΑΠΘ, με την εισαγγελία ενημερωμένη. Οι 39 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ένας 20χρονος τραυματίας παραμένει για νοσηλεία με κάταγμα και κακώσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ενώ η εισαγγελία πρωτοδικών ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, 39 άτομα που προσήχθησαν στο πλαίσιο των ερευνών για το περιστατικό αφέθηκαν ελεύθερα, καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, για την κατάσταση των τραυματιών που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ένας 20χρονος παρουσιάζει κάταγμα κεφαλής κερκίδας και κακώσεις σε κεφάλι και θώρακα, παραμένοντας για νοσηλεία.

Συνολικά, όπως διευκρίνισε το νοσοκομείο, διακομίστηκαν επτά τραυματίες —τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες ηλικίας 19 έως 27 ετών. Οι πέντε φέρουν κακώσεις και εκχυμώσεις στα άκρα, ενώ ένας 27χρονος έχει τραύματα σε άκρα, κεφάλι και θώρακα. Πέραν του 20χρονου, οι υπόλοιποι δεν χρειάζονται νοσηλεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΘ Θεσσαλονίκης: Νέα πύλη εισόδου με έμφαση στην εξωστρέφεια

Εγκαινιάστηκε η νέα, συμβολική πύλη εισόδου του ΑΠΘ, παρουσία πανεπιστημιακής κοινότητας. Στόχος της είναι η ενίσχυση της σχέσης με την πόλη. Στα πλάνα, και η ενεργειακή αναβάθμιση και αναμόρφωση του campus.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΑΠΘ καλωσορίζει τους πρωτοετείς με μεγάλη γιορτή στη Θεσσαλονίκη

Το ΑΠΘ διοργανώνει γιορτή υποδοχής πρωτοετών φοιτητών στις 20/10 στο Nick Galis Hall, με ενημερωτικά περίπτερα, μουσική, χορό και διαδραστικές δράσεις, για να γνωρίσουν το Πανεπιστήμιο και τις ευκαιρίες του.
Κόμβος Αττική Οδός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακό: Τα προβλήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τι λύσεις υπάρχουν

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος επισημαίνει ότι το κυκλοφοριακό στην Ελλάδα δεν λύνεται με αποσπασματικά έργα αλλά απαιτεί μακροχρόνιο σχεδιασμό και συνέπεια, όπως αναλύει και στο νέο του βιβλίο για τις μεταφορές και την κυκλοφορία.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα χρηματοδοτούν αναβάθμιση υγείας στο Παπανικολάου

Πόροι από πρόστιμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδότησαν την αναβάθμιση κλινικών του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», ενισχύοντας Α' Ορθοπαιδική, ΩΡΛ και Β' ΜΕΘ με νέο εξοπλισμό ύψους 262.000 ευρώ.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Βραδιά μνήμης για τον Χρυσόστομο Σταμούλη στη Θεολογική ΑΠΘ

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2026, η Θεολογική Σχολή ΑΠΘ τιμά τη μνήμη του καθηγητή Χρυσόστομου Σταμούλη με ειδική εκδήλωση, μνείες και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, επισημαίνοντας το έργο και τον ανθρώπινο χαρακτήρα του.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε η ομότιμη καθηγήτρια Βιολογίας ΑΠΘ Στυλιανή Κοκκίνη

Απεβίωσε η ομότιμη καθηγήτρια Βιολογίας ΑΠΘ, Στυλιανή Κοκκίνη, πρωτοπόρος στη Συστηματική Βοτανική. Το Τμήμα Βιολογίας πενθεί για την απώλεια και τιμά την προσφορά και το έργο της στους τομείς της χημειοταξινόμησης και εθνοβοτανικής.