ΓΔ: 2735.78 0.95% Τζίρος: 236.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:54:38
Δέμα κοκαΐνης ανάλυση

Συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης στην Αττική

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν στην Αττική για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας. Βρέθηκαν πάνω τους κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας και κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους άνω των 3 κιλών.

Σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην Αττική, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος προχώρησαν στη σύλληψη τριών ανδρών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών της ΕΛΑΣ για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες είναι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 56 και 53 ετών, καθώς και ένας 36χρονος Έλληνας. Κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Η Αστυνομία είχε προηγουμένως αξιοποιήσει πληροφορίες και πραγματοποιήσει πολύμηνη έρευνα, από την οποία προέκυψε η εγκληματική τους δράση.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, ο 36χρονος, ενεργώντας για λογαριασμό του 56χρονου, παρέδωσε στον 53χρονο σάκο που περιείχε συσκευασίες με κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK) συνολικού μικτού βάρους 2.060 γραμμαρίων, καθώς και κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας βάρους 1.000 γραμμαρίων.

Την ίδια ημέρα, σε διαφορετικό σημείο της Αθήνας, εντοπίστηκε ο 56χρονος να κατέχει, για λογαριασμό και των συγκατηγορουμένων του, ποσότητα κοκαΐνης συνολικού μικτού βάρους 1,6 γραμμαρίων με σκοπό τη διακίνηση.

Κατά την έρευνα στην οικία του 36χρονου, οι αστυνομικοί εντόπισαν 10.900 γραμμάρια κοκαΐνης, 9.000 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας και 7.500 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK).

Αντίστοιχα, στο σπίτι του 53χρονου βρέθηκαν 17.500 γραμμάρια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK), 594 γραμμάρια κοκαΐνης και 1.000 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας.

Συνολικά, κατασχέθηκαν πάνω από 11,4 κιλά κοκαΐνης, περίπου 27 κιλά κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας και 11 κιλά κατεργασμένης κάνναβης. Επιπλέον, οι αρχές κατέσχεσαν 1.375 ευρώ, μοτοσικλέτα, δύο ζυγαριές ακριβείας, οκτώ κινητά τηλέφωνα, κάμερα κλειστού κυκλώματος, κλειδιά οικιών, κολλητική ταινία και γάντια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος από τη διακίνηση των ναρκωτικών εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για τα περαιτέρω.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή: Οκτώ συλλήψεις για τη διακίνηση 32 παράτυπων μεταναστών

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν σε Έβρο, Ροδόπη και Καβάλα για τη μεταφορά συνολικά 32 μη νόμιμων μεταναστών σε έξι περιστατικά. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ διενεργείται προανάκριση από τις αρμόδιες αρχές.
σημαία Βόρειας Μακεδονίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Μακεδονία: Εξάρθρωση δικτύου που συνδέεται με το ISIS

Οι αρχές στη Βόρεια Μακεδονία εξάρθρωσαν δίκτυο που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος στα Σκόπια. Συνελήφθησαν πέντε άτομα, βρέθηκαν όπλα και σημαία του ΙΚ. Ένας 34χρονος κατηγορείται για προσηλυτισμό και τρομοκρατία.
Κατασχεμένη κάνναβη αεροδρόμιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις και κατασχέσεις κάνναβης στον Άγιο Παντελεήμονα

Δύο άνδρες, 29 και 32 ετών, συνελήφθησαν στον Άγιο Παντελεήμονα με 2 κιλά κάνναβης, 18 γραμμάρια κοκαΐνης, ηλεκτρονική ζυγαριά και 16.900 ευρώ. Η σύλληψη έγινε μετά από φραστικό επεισόδιο και έρευνα στην οικία τους.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις δύο ατόμων στη Φλώρινα για τηλεφωνική απάτη

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ανάμεσά τους κι ένας ανήλικος, στη Φλώρινα για τηλεφωνική απάτη σε βάρος 52χρονου, από τον οποίο απέσπασαν κοσμήματα και χρήματα αξίας 11.700 ευρώ. Τα τιμαλφή και τα χρήματα επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο ατόμων στη Θεσσαλονίκη για μεταφορά 12 μεταναστών

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για παράνομη μεταφορά συνολικά 12 μεταναστών, ανάμεσά τους 7 ανήλικοι, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις που αποκάλυψαν αστυνομικοί έλεγχοι στον νομό.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έξι συλλήψεις με αυτόφωρη διαδικασία

Συνελήφθη 45χρονος στην Περαία με εξοπλισμό που έφερε σήματα αστυνομίας και ασυρμάτους, ένας εκ των οποίων ήταν συντονισμένος στη συχνότητα της Πυροσβεστικής. Επιπλέον, έγιναν πέντε ακόμη συλλήψεις για διαφόρων ειδών παραβάσεις.