ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Άδεια σχολική τάξη

Ξεκινούν σήμερα οι εξετάσεις στα λύκεια

Ξεκινά σήμερα η περίοδος εξετάσεων στα λύκεια, με προαγωγικές για την Α' και Β' τάξη ως 12/6 και απολυτήριες για τη Γ' τάξη ως 25/5. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται 19/6 για προαγωγικές και 27/5 για απολυτήριες.

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου εξετάσεων στα λύκεια όλης της χώρας, καθώς οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ λυκείου ξεκινούν τις προαγωγικές τους εξετάσεις, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ λυκείου συμμετέχουν στις απολυτήριες.

Πιο συγκεκριμένα, οι προαγωγικές εξετάσεις για την Α’ και Β’ λυκείου θα διεξάγονται έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026. Η ημερομηνία έκδοσης των αποτελεσμάτων έχει οριστεί για τη 19η Ιουνίου 2026.

Οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ λυκείου, γνωστές και ως «ενδοσχολικές», θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2026, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 27 Μαΐου 2026.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 29 Μαΐου 2026 για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και στις 30 Μαΐου 2026 για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων. Τα πρώτα μαθήματα θα είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και τα Νέα Ελληνικά, αντίστοιχα.

Όσον αφορά τα γυμνάσια, η λήξη των μαθημάτων έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 27 Μαΐου, ενώ οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 2 έως τις 15 Ιουνίου 2025, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσημη σχολική τελετή
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σχολικές ενημερώσεις για σύγχρονα ψηφιακά επαγγέλματα

Ξεκίνησαν στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας εκδηλώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού με στόχο να ενισχύσουν τους μαθητές στη σύνδεση της εκπαίδευσής τους με την ψηφιακή διακυβέρνηση και την αγορά εργασίας της τεχνολογίας.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνεργασία Βουλής και ΕΜΠ για προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης στο Δημόσιο

Η Βουλή των Ελλήνων γίνεται ο πρώτος δημόσιος φορέας που εντάσσεται στο Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης «Φάρος», με στόχο την αξιοποίηση της ΤΝ και την εκπαίδευση των στελεχών της, σε συνεργασία με το ΕΜΠ μέσω πενταετούς μνημονίου.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Αναστασιάδης: Κομβικός ο ρόλος των πανεπιστημίων στο μέλλον της Ευρώπης

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι το μέλλον της Ευρώπης θα διαμορφωθεί στα πανεπιστήμιά της, σε εκδήλωση του EPICUR, όπου εκπρόσωποι 11 μεγάλων πανεπιστημίων συνεργάστηκαν για την κοινή ευρωπαϊκή εκπαίδευση.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Η γνώση και τα πανεπιστήμια κλειδί για το μέλλον της Ευρώπης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι η γνώση, η έρευνα και τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια αποτελούν βασικούς πυλώνες για την ανταγωνιστικότητα και το μέλλον της Ευρώπης.