ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Φώτο: SOOC

Ένας 42χρονος δραπέτης με βαρύ παρελθόν ο δράστης στο Μικρολίμανο

Ο 42χρονος Αλβανός που απείλησε αστυνομικούς με όπλο στο Μικρολίμανο έχει βαρύ ποινικό μητρώο και είχε αποδράσει το 2019, κρατώντας όμηρο αστυνομικό. Τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Βαρύ ποινικό παρελθόν φέρεται να διαθέτει ο 42χρονος Αλβανός υπήκοος που τα ξημερώματα προέταξε όπλο εναντίον αστυνομικών, κατά τη διάρκεια ελέγχου από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στην ακτή Δηλαβέρη, στο Μικρολίμανο.

Ο 42χρονος τραυματίστηκε έπειτα από χρήση υπηρεσιακού όπλου αστυνομικού και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., ο άνδρας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές. Το 2019 είχε αποδράσει από μεταγωγή κρατουμένων στην Ελλάδα, κρατώντας όμηρο γυναίκα αστυνομικό, ενώ είχε υπάρξει και κρατούμενος σε αλβανικές φυλακές.

Η συμπλοκή στο Μικρολίμανο

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε όταν ομάδα οκτώ αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών επιχείρησε να πραγματοποιήσει έλεγχο στον 42χρονο. Εκείνος αντέδρασε αιφνιδιαστικά, βγάζοντας όπλο και επιχειρώντας να στραφεί κατά των αστυνομικών.

Ένας από τους αστυνομικούς έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, τραυματίζοντάς τον πριν προλάβει να πυροβολήσει. Αμέσως μετά το συμβάν, η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Ευρήματα και έρευνα

Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν τρία όπλα και ένας σάκος με έξι χειροβομβίδες. Οι αρχές εξετάζουν το ποινικό μητρώο του 42χρονου και διερευνούν εάν συνδέεται με υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη μέλους σπείρας στη Θεσσαλονίκη για απάτες σε ηλικιωμένες

Η Αστυνομία συνέλαβε αλλοδαπό ύποπτο ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται για δύο απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα, με στόχο το παράνομο όφελος από τις πράξεις αυτές.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε ανήλικοι διέρρηξαν ναό, γραφεία και οχήματα στην Ημαθία

Πέντε ανήλικοι, ηλικίας 15-17 ετών, φέρονται να διέπραξαν 7 κλοπές και διαρρήξεις τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο στην Ημαθία, αφαιρώντας συνολικά 1.670 ευρώ και αντικείμενα αξίας 400 ευρώ από διάφορες περιοχές.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Αττική

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους, προσποιούμενη λογιστές συγγενών τους και αποσπώντας χρήματα και κοσμήματα στην Αττική. Εξιχνιάστηκαν 25 περιστατικά, με κέρδη πάνω από 125.000 ευρώ και τέσσερις συλλήψεις.
Κατασχεμένη κάνναβη αεροδρόμιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάσχεση 207 κιλών κάνναβης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Πάνω από 207 κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν σε αποθήκη του «Ελ. Βενιζέλος» τον Αύγουστο 2026 από αστυνομία και τελωνείο. Η αξία τους υπολογίζεται κοντά στο 1 εκατ. ευρώ. Βρέθηκαν μέσα σε 48 χαρτοκιβώτια.
Χρήματα και χειροπέδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίωξη για κακουργήματα σε μέλη κυκλώματος εκβιαστών καταστηματαρχών

Ποινική δίωξη για 13 κακουργήματα και 3 πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε εμπλεκόμενους κυκλώματος εκβιασμών καταστηματαρχών στην Αθήνα, με αρχηγούς κρατούμενους. Πέντε συνελήφθησαν, ενώ άλλοι τέσσερις ελέγχονται.