ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αρχίζουν πάλι οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Επαναλειτουργεί από σήμερα η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ, Επίδομα Παιδιού Α21 και οι δικαιούχοι μπορούν πλέον να υποβάλουν την σχετική αίτηση στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτημα για Επίδομα Παιδιού ή θα υποβάλουν αρχική αίτηση μέχρι τα μέσα του Ιουλίου – όταν και θα κλείσει εκ νέου η πλατφόρμα Α21 για την εκκαθάριση της πληρωμής – η τρίτη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου 2020, όταν καταβάλλονται όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι ότι η αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά (νέα κατάσταση) και όχι οριστικά (υποβληθείσα κατάσταση) θεωρείται μη υποβληθείσα.

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επίδομα Παιδιού μπορείτε να επισκέπτεστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/ 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Syntaxeis, Syntaxiouxoi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο σε συντάξεις, επιδόματα, ασφαλιστικό

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τη νέα νομοθετική του πρωτοβουλία, προχωρά στη συνολική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την επαγγελματική ασφάλιση και την εποπτεία των ταμείων.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις 44.000 έφτασαν οι αιτήσεις των νέων για να πάρουν το Youth Pass

Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.
Mitera-Paidi-Moro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει από 10 έως 30 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Η πλατφόρμα θα ανοίξει αυτόματα στις 30 Νοεμβρίου 2023, όπως ενημερώνει ο Οργανισμός, ο οποίος σημειώνει ότι για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.