Φώτο: Shutterstock

Αρχίζουν πάλι οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Επαναλειτουργεί από σήμερα η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ, Επίδομα Παιδιού Α21 και οι δικαιούχοι μπορούν πλέον να υποβάλουν την σχετική αίτηση στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτημα για Επίδομα Παιδιού ή θα υποβάλουν αρχική αίτηση μέχρι τα μέσα του Ιουλίου – όταν και θα κλείσει εκ νέου η πλατφόρμα Α21 για την εκκαθάριση της πληρωμής – η τρίτη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου 2020, όταν καταβάλλονται όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι ότι η αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά (νέα κατάσταση) και όχι οριστικά (υποβληθείσα κατάσταση) θεωρείται μη υποβληθείσα.

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επίδομα Παιδιού μπορείτε να επισκέπτεστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 17 Ιουλίου κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού

Η τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 (αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο) θα καταβληθεί την Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως έχει καθιερωθεί για το σύνολο των επιδομάτων).
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταβάλλονται σήμερα επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ

Επίδομα γέννησης, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικό επίδομα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων, επίδομα ομογενών, «Συνεισφορά δημοσίου του ν. 4605/2019».