ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα

Καστοριά: Διάλυση σπείρας με παράνομες εισαγωγές ψυκτικού από Αλβανία

Εξαρθρώθηκε οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε παράνομα φρέον από Αλβανία στην Ελλάδα. Συνελήφθησαν πέντε άτομα, κατασχέθηκαν 234 φιάλες, οχήματα και μετρητά. Η αξία των φιαλών ξεπερνά τις 82.000 ευρώ.

Εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη εισαγωγή και διακίνηση φθοριούχου ψυκτικού υγρού (φρέον) από την Αλβανία στην Ελλάδα εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο άτομα για ταυτοποίηση. Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν 234 φιάλες με παράνομο ψυκτικό υγρό, συνολικού βάρους 2 τόνων και 418 κιλών, δύο οχήματα, καθώς και χρηματικά ποσά ύψους 785 ευρώ και 8.200 λεκ Αλβανίας.

Η εμπορική αξία των κατασχεμένων φιαλών εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 82.237 ευρώ, σύμφωνα με τις αρχές. Οι συλληφθέντες φέρονται να διακινούσαν τις φιάλες εντός της ελληνικής επικράτειας με σκοπό την πώλησή τους, αποκομίζοντας παράνομα οικονομικά οφέλη.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για λαθρεμπορία, κατά παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά την ποινική προστασία του περιβάλλοντος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ολλανδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Νεκρός και τραυματίες σε πυροβολισμούς για υπόθεση κοκαΐνης

Ένας νεκρός και δύο αστυνομικοί τραυματίες σε ανταλλαγή πυρών στην Ολλανδία, με δέκα μασκοφόρους οπλισμένους να συλλαμβάνονται. Η υπόθεση σχετίζεται με τον καταζητούμενο βαρόνο ναρκωτικών Γιος Λάιντεκερς.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για εμπρησμό σε Χανιά και Αιτωλοακαρνανία – Πρόστιμα 10.400 ευρώ

Άμεση κινητοποίηση σημειώθηκε από τα Ανακριτικά Κλιμάκια της Πυροσβεστικής για τέσσερα περιστατικά πυρκαγιάς σε Χανιά και Αιτωλοακαρνανία. Στα Χανιά συνελήφθη άνδρας που προκάλεσε πυρκαγιά από αμέλεια και του επιβλήθηκε πρόστιμο.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις συλλήψεις στην Αλεξανδρούπολη για πλαστά χαρτονομίσματα

Στην Αλεξανδρούπολη συνελήφθησαν τρία άτομα, ανάμεσά τους ένας ανήλικος, για παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων, ενώ δύο ακόμη ημεδαποί συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Κατασχέθηκαν 182 πλαστά χαρτονομίσματα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαντορίνη: Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για κλοπές πορτοφολιών

Στη Σαντορίνη συνελήφθησαν δύο γυναίκες 29 και 30 ετών, ρουμανικής καταγωγής, για κλοπές πορτοφολιών σε πολυσύχναστα σημεία. Στο κατάλυμά τους εντοπίστηκαν κλοπιμαία, ενώ η αστυνομία διερευνά και δεύτερη περίπτωση κλοπής.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

26 συλλήψεις σε ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. σε οίκους ανοχής στην Αττική

Έλεγχοι σε 10 οίκους ανοχής σε Αθήνα, Περιστέρι, Άγιο Δημήτριο και Δάφνη οδήγησαν στη σύλληψη 26 ατόμων για παραβίαση σφραγίδων και ελλιπή έγγραφα διαμονής, αν και υπήρχαν αποφάσεις σφράγισης από τις δημοτικές Αρχές.